Mehmet Zeki Çelik: 'Bire Bir Görüştüğüm Bir Türk Kulübü Olmadı'

Fransa Ligue 1 kulüplerinden Lille’de top koşturan Mehmet Zeki Çelik, Fransa’ya gittiği zamanda adının geçtiği Türk kulüpleriyle bire bir konuşmadığını açıkladı.

21.05.2020-15:10 - (Son Güncelleme: 21.05.2020-15:04) Mehmet Zeki Çelik: 'Bire Bir Görüştüğüm Bir Türk Kulübü Olmadı'

Ülkemizi Fransa’da başarıyla temsil eden Mehmet Zeki Çelik, canlı yayında yöneltilen soruları cevapladı. Canlı yayın boyunca İtalya Serie A kulüplerinden Juventus’ta top koşturan Merih Demiral’ın yayına dahil olması üstüne Merih ile alakalı açıklamalar da yapan Zeki Çelik, “Böyle canlı yayınlarda Merih’le şakalaşıyoruz. O bana, ben ona şakalar yapıyoruz. Yüz yüze gelince Ronaldo şakaları da yapar Merih. (Gülerek)” ifadelerini kullandı.

'AİLEMİ 5 AYDIR GÖRMÜYORDUM'

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) sürecini Gaziantep’te geçirdiğini söyleyen genç oyuncu, "Gaziantep’teydim, biraz sıkıldım orada ancak İstanbul’a gidince biraz rahatladım. Şimdi de ailemin yanındayım, 5 aydır görmüyordum onları. Mutlu oldum, anne yemekleri yedim" şeklinde konuştu.

'YÜKSEK YERLERDE OYNAMA HEDEFİM VARDI'

Çocukluğundan itibaren büyük kulüplerde forma giyme hedefi olduğunu aktaran Zeki şu açıklamaları yaptı:

"Benim her zaman aklımda yüksek yerlerde oynamak hedefi vardı. Küçükken A takımla idmanlara çıkarken de arkadaşlarıma söylerdim; ben burada oynayacağım, diye. Hatta benimle dalga geçenler olurdu. O kişi şu anda yüksek yerlerde oynuyor. Şimdi ikimiz de iyi yerlerde oynuyoruz."

Mehmet Zeki Çelik, 1’inci ligden direkt olarak Lille’ye gitmesinin kendisini korkutup korkutmadığıyla alakalı yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

"İlk röportajlarımda çok yanlış şeyler söylediğimi fark ediyordum. Ama röportajlar devam ettikçe bunu atlattım."

'BİRE BİR GÖRÜŞTÜĞÜM BİR TÜRK KULÜBÜ OLMADI'

Lille’e gittiği zamanda Türkiye’den herhangi bir kulüple bire bir görüşmediğini ifade eden Zeki, "Bire bir görüştüğüm bir kulüp olmadı. Sadece kulaktan dolma teklifler vardı ama hiçbir zaman ciddiyete binmedi. Sadece Lille çok istiyordu. O zamanlar kulüple konuşurken bana Lille’i söylemiyorlardı; bekle, diyorlardı. Ben Türk takımlarından birisi olacak zannediyordum. Lille’yi duyunca çok şaşırdım. Bu kadar istekli olmalarını beklemiyordum. En ciddi teklif onlardan geldi; ben de oraya gittim" diye belirtti.

'BU İŞİN ÖZÜ ÇALIŞMAK'

Çok çalışarak başarılı olduğunu vurgulayan Mehmet Zeki Çelik, "Altyapıdan beri her zaman çok çalışmaya özen gösterdim. Futbolcu olmayı istediğimden beri hep gece 22.00-23.00 civarında uyurdum. Beslenmeme çok dikkat ederdim. Bu işin özü çalışmak, ben böyle yaparak başarılı oldum. Futbolcu olmak istiyorsan diğer hayattan kendini biraz daha soyutlaman lazım. Daha çok uykuna, yemeğine ve çalışmana dikkat etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

'BANA ORADA ‘GÜÇLÜ TÜRK’ DİYORLAR'

Türkiye’den gidişinde baklava götürdüğünü ve takımın yıldız oyuncularından Loic Remy’nin baklavayı çok sevdiğini kaydeden milli savunmacı, "En çok kebap soruyorlar. Ben de onlara diyorum, Türkiye’deki kebap başka… Bir gün gelin yedireyim, diyorum. Baklava götürmüştüm bir gün; Loic Remy çok beğenmişti. Çok güçlü olarak biliyorlar bizi… Bana da orada ‘Güçlü Türk’ diyorlar ve hiç pes etmediğimiz iyi biliyorlar" diye dile getirdi.

'HOCAYI MİMİKLERİNDEN ANLIYORDUM'

İlk zamanlarda hocasını mimiklerinden anladığını aktaran Mehmet Zeki, "Hocadan ne almam gerekiyorsa onu aldım. Dil bilmiyorsan, hocayı anlamıyorsam onu pürdikkat dinlemeliyim ki takımda oynarım, diye düşündüm. Ben de öğrenmeyi seven birisiyim zaten. Hocada iyi bir izlenim bıraktım" dedi.

'İLK 1, 1.5 AY ZORLANDIM'

Fransa’nın yolunu tuttuğu ilk zamanda biraz zorlandığını söyleyen Zeki konuşmasını şöle sürdürdü:

"Biraz zorlandım. A Milli Takım’a gitmiştim, oradaki seviyeyi görüp Lille’ye gittikten sonra 1, 1.5 ay zorlandım. Daha sonra dil ve fiziksel sıkıntılarımı atlatıp ardından çabucak adapte oldum."

'DÜNYADAKİ EN İYİ SAĞ BEKLERİ TAKİP EDİYORUM'

Mehmet Zeki Çelik, son olarak kendisini daha iyi yapmak için dünyanın en iyi sağ beklerini devamlı izlediğini belirterek, "Kendimi geliştirmek için her zaman maç izlemeye özen gösteriyorum hem kendi maçlarım hem de bölgemde oynayan oyuncuların maçları. Dünyadaki en iyi sağ bekleri takip ediyorum. Her zaman antrenmanda oyun bilgisi olarak kendimi geliştirmeye çalıştırıyorum" ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal