Mehmet Özkan'dan 3 Büyükler Yorumu!

Futbolda son zamanlarda kendi altyapısından çıkan başarılı futbolcularla isminden sıkça söz ettiren TFF 1. ekibi Altınordu'nun başkanı Seyit Mehmet Özkan, 3 büyüklerden futbolcu çıkmasının neden zor olduğunu anlattı.

06.04.2020-13:58 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-13:41) Mehmet Özkan'dan 3 Büyükler Yorumu!
Futbolda son zamanlarda kendi altyapısından çıkan başarılı futbolcularla isminden sıkça söz ettiren TFF 1. ekibi Altınordu'nun başkanı Seyit Mehmet Özkan, 3 büyüklerden futbolcu çıkmasının neden zor olduğunu anlattı. Sosyal medya üstünden gerçekleştirilen bir canlı yayına katılan Başkan Özkan Özkan, Altınordu'nun yetiştirici, 3 büyüklerinse yarışmacı takımlar olduğunu vurgulayarak, "İstanbul'da sadece birincilere yer olan bir sistemde, üç büyüklerden sadece Emre Belözoğlu gibi üst düzey oyuncular altyapıdan çıkabilir. Emre çıktığı zaman Hagi vardı. Ona Okan ve diğer takım arkadaşları da katkı verdi. Çok önemli bir takımın içinde iyi oyuncuydu. Emre gibi üst düzey yetenekler nadiren çıkar" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de özkaynak sistemini hayata geçirmenin kolay bir iş olmadığını belirten Seyit Mehmet Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

"Altınordu olarak biz daha yolun yarısındayız. 'Üç büyükler neden yapamıyor?' diyorlar, onları ellemeyin onlar bizim göz bebeğimiz. Avrupa'da baba bütçeleri olan takımlara karşı 2-3 tur gidebilen kulüplerimiz. Bir de Başakşehir geliyor. Trabzonspor da son dönemde özkaynağına döndü, iyi transferler yaptı. Paçal kadroyla şampiyonluğun en büyük adayı. Trabzon küçük bir şehir ama bunu yapabilme imkanı var" diye konuştu. Avrupa'da ülkemizi temsil eden Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder gibi iki önemli yıldızı A takımda şans vererek parlattıklarını söyleyen başkan Özkan, "Futbolcu oynayarak gelişir. Şampiyonluğa oynasak bu sezon Ravil gibi bir stoper çıkaramazdık. Üç büyükler nasıl çıkarsın"
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal