Mbwana Samatta: 'Bütün Tanzanya Fenerbahçe'yi Destekleyecek!'

Fenerbahçe'nin Aston Villa'dan kadrosuna kattığı Mbwana Samatta, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

01.10.2020-15:44 - (Son Güncelleme: 01.10.2020-15:47) Mbwana Samatta: 'Bütün Tanzanya Fenerbahçe'yi Destekleyecek!'

Fenerbahçe'nin Aston Villa'dan kadrosuna kattığı Mbwana Samatta, Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tanzanyalı forvet, gol krallığından daha çok şampiyonluğu hayal ettiğini söylerken, ülkesindeki herkesin Fenerbahçe'yi destekleyeceğini ifade etti.

Samatta’nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Dünyaca bilinen bir kulüp. Fenerbahçe gibi bir takım sizi isteyince 'hayır' diyemiyorsunuz.

Hızlıyım, çevik bir futbolcuyum ama her özelliğimi söylersem rakiplere her şeyimi söylemiş olurum. Benim için en önemli şey gol atmak, gol atmak bana keyif veriyor.

'ÖNCELİK TAKIMIN BAŞARISI'

Herkesin benden gol atmamı beklediğini biliyorum ama öncelikle takımın başarısı önemli. Ben her şeyimi vermek istiyorum. Konsantre olduğum şey gol krallığı değil, takımıma katkı vermek. Şampiyon olursak mutlu olurum.

Vedat Muriqi'yi ise hiç izlemedim. O yüzden tarzını bilmiyorum.

Aston Villa'da gösterdiğim performans için kimseyi suçlayamam. Belki de Tanrı'nın bir planıydı bu. Fenerbahçe gibi büyük bir takım gelmeden önce yaşamam gereken bir tecrübeydi... O tecrübeyi yaşadığım için mutluyum.

'TAKIMA KOLAY ADAPTE OLDUM'

Takımdaki herkes yeni transfer olmasına rağmen öyle bir hava yok. Herkese buraya çok hızlı adapte olmuş. Ben de geldikten sonra onlarla iyi anlaşmaya başladım. Takıma adaptasyon sürecim hızlıydı.

'ÜLKEMDE BENİM KADAR BAŞARILISI YOK'

Dürüst olmak gerekirse benim ulaştığım başarılara ulaşan bir başka Tanzanyalı oyuncu yok. Yetenekten ziyade beni Tanrı'nın seçmesi olarak bakıyorum buna. Birçok insan Tanzanyalı oyuncuların neler yapabileceğini bilemediği için aslında benim için zorlayıcı durum da bu.

Ben de bir insan ve Müslümanım. Tanrı beni seçti diye düşünüyorum. Başkalarına yardım etmem lazım diye düşünürüm. Birçok insan yiyecek bile bulamıyor. Paylaşmalı ve her zaman dayanışma içinde olmalıyız."

 

Haber365 Fenerbahçe Muhabiri

Tâlha Arslan

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal