Marsel İlhan’dan Flaş Karar!

Milli tenisçi Marsel İlhan, profesyonel tenis kariyerini sonlandırma kararı aldı.

06.09.2018-14:16 - (Son Güncelleme: 06.09.2018-14:11) Marsel İlhan’dan Flaş Karar!

Bir dönem Dünya klasmanında 77. sıraya kadar yükselen milli tenisçi, henüz 31 yaşında olmasına karşın sürpriz bir kararla aktif spor yaşantısını noktalama kararı aldığını açıkladı.

Son dönemde ATP klasmanında 390. basamağa kadar gerileyen ve uzun süredir sadece ITF Futures turnuvalarında mücadele eden 31 yaşındaki tenisçiye yakın kaynaklar Marsel İlhan’ın ekonomik anlamda büyük problem yaşadığının altını çizdi.

Türkiye Tenis Federasyonu'nun birkaç sene önce destek vermeyi bıraktığı Özbek asıllı sporcu bir süredir sonlandırmayı düşündüğü tenis kariyerine ilişkin nihai kararını verdi.

Marsel İlhan Kimdir?

Aslen Özbek olan daha sonra Türk vatandaşlığına geçen Marsel İlhan'ın Türk vatandaşı olmadan önceki ismi Marsel Khamdamov'dur. 31 yaşındaki sporcu, bugüne dek Türkiye’deki en başarılı erkek tenisçi unvanına sahip...

Türkiye kariyerine ilk olarak TED Spor Kulübü ile başlayan Marsel, hızla yükselişe geçmesiyle Galatasaray Spor Kulübü ile anlaştı. Tecrübeli sporcu, kazandığı başarılarla Türkiye'nin teniste gurur kaynağı olmuştur.

Profesyonel kariyerinin ilk yıllarında çok az turnuvada yer alarak başarısız olsa da, kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde çıkarak Türkiye’yi en üst düzey tenis turnuvalarında temsil etmiştir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal