Mario Gomez’den Flaş Karar

Yalnızca 1 sezon görev yapmasına karşın Beşiktaşlı taraftarların sevgilisi haline gelen Mario Gomez, sezon bitiminde aktif futbol yaşamını noktalama kararı verdi.

04.06.2020-09:57 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-09:55) Mario Gomez’den Flaş Karar

2015- 2016 sezonunda Beşiktaş'ın yolunu tutan ve attığı 26 golle alınan şampiyonlukta payı büyük olan Mario Gomez, terör sorununu bahane göstererek Türkiye'den gitmiş ve siyah- beyazlı taraftarları çok üzmüştü.

Aradan seneler geçmesine karşın Alman golcüyü aklından çıkaramayan taraftarlar, her transfer zamanında yıldız oyuncunun Beşiktaş'a geri dönmesini istese de futbol kariyerine Almanya'da devam eden 34 yaşındaki futbolcunun yolu bir daha Türkiye'ye düşmemişti.

Stuttgart ile Bundesliga 2'de görev yapan Gomez, geriye kalan 5 karşılaşmanın sonrasında futbolu kariyerini sonlandırma kararı aldı.

MARİO GOMEZ’İN BAŞARILARI

*Profesyonel futbol kariyerine Stuttgart ile başlayan Gomez, burada takımı ile 1 Bundesliga Şampiyonluğu gördü.

*Beşiktaş'a 2015- 2016 sezonunda geçici süreliğine transfer olan Mario Gomez, siyah- beyazlı takım ile yalnızca 1 sezon görev yapabildi. Alman golcü buna karşın kısa zamanda gerçekleştirdikleri ile Beşiktaş taraftarının gözüne girdi. Gomez, Beşiktaş'ta oynadığı tek sezonda Süper Lig'de attığı 26 gol ile kulübün şampiyonluğunda çok büyük payı vardı.

*Futbol kariyerinde 5 defa gol krallığı yaşayan Gomez, 2'si Bayern Münih ve 1'i Stuttgart ile olmakla birlikte 3 Bundesliga Şampiyonluğu kazandı.

*Başarılı golcü bununla birlikte 2012- 2013 sezonunda yine Bayern Münih'le Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal