Mario Gomez Kimdir? Kaç Gol Attı

Mario Gomez Beşiktaş? Mario Gomez kaç gol attı? Mario Gomez Transfermarkt? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

06.06.2018-16:17 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-16:05) Mario Gomez Kimdir? Kaç Gol Attı

Mario Gómez García (Almanca: ˈmaːʁioː ˈɡɔmɛs; d. 10 Temmuz 1985), VfB Stuttgart'da ve Almanya millî takımında forvet pozisyonunda vazife yapan İspanyol kökenli Alman futbolcudur.

Stuttgart'tan Bayern Münih'e 30-35 milyon € bonservisle transfer edilen Gómez, Márcio Amoroso'yu geçerek Bundesliga'da en yüksek bonservis parasıyla transfer edilen futbolcu olmuştur. Ardından bu rekoru Mario Götze ve Javi Martínez kırmıştır. Stuttgart ile 2006-07 sezonunda şampiyonluk kazanmıştır. O sezon 21 yaşında olan Gómez 14 gol atıp 7 asist yapmıştır ve Almanya'da Yılın Futbolcusu olmuştur. 2015-16 sezonunun başında Beşiktaş'a transfer edilmiş ve 33 maçta 26 gol kaydederek Beşiktaş'ta bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu sıfatını Demba Ba ve Pascal Nouma'nın elinden kapmıştır. Aynı zamanda Bursaspor karşılaşmasında kaydettiği golle Vodafone Arena'da ilk golü kaydeden oyuncu olarak ismini tarihe yazdırmıştır. Ve o sezon gol kralı olmayı başarmıştır.

Mario Gómez, futbol yaşamı süresince Stuttgart, Bayern Münih ve Fiorentina'da 33 numaralı formayı taşımıştır. Almanya millî takımında ise 23 numaralı formayı giydi. Mario Gómez, forma numarası ile alakalı yaptığı konuşmada;

“ Benim uğurlu rakmım 3. Forvet oyuncusu olarak 3 numaralı formayı seçmek doğru olmayabilir. En baştan beri 33 numaralı formayı tercih ettim. Beşiktaş'ta da eğer boş ise 33 numaralı formayı giymek isterim. Bir ara 9 numarayı giydim. O da 3'ün 3 katı. ”
biçiminde niçin 33 numaralı forma giydiği konusuna açıklık getirmiştir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal