Maradona'nın Doktoruna Soruşturma!

Arjantin'de savcılar, futbol efsanesi Diego Maradona'nın ölümünün ardından, doktoru hakkında olası ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme iddiasıyla soruşturma başlattı.

30.11.2020-12:13 - (Son Güncelleme: 30.11.2020-12:06) Maradona'nın Doktoruna Soruşturma!

Maradona'nın ölümü tüm dünyayı derinden sarstı. Ölümü şüpheli bulunması sonrası polis harekete geçti. Arjantin'de savcılık, futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın ölümüne ilişkin "kasıtsız adam öldürme" ve "kişiyi terk etme" suçlarından soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, doktor Leopoldo Luque'nin evi ve özel muayenehanesinde arama yapıldı.

Polis aramada, Maradona'nın hastalık öyküsüne, doktorun cep telefonuna, iki tabletine ve iki dizüstü bilgisayarına el koydu.

'BEN ONUN YANINDAYDIM'

Aramanın ardından doktor Leopoldo Luque kameralar karşısına geçti. Futbol efsanesinin arkadaşı olduğunu ve doğal bir biçimde öldüğünü söyledi.

"Neyden sorumlu olduğumu biliyor musunuz?" diyen Luque, "Ona bakmaktan, onu sevmekten, ona yardım etmekten. Herkes "O adamı bırak eğer ona bir şey olursa herkes bu işten sıyrılmaya çalışacak" dediklerine orada olmaktan. Ben onun yanındaydım, çünkü o benim arkadaşımdı" dedi.

Luque kendisi ile sağlık ekibine yöneltilen suçlamaları reddetti ve şöyle konuştu: "Bunlar araştırılacak şeyler ama size söylüyorum, bu beni değiştirmez. Onu seviyorum ve birisi ona kötü davranmış olsaydı, bunu söylerdim. Ama kötü bir şey görmedim, hepimiz elimizden gelenin en iyisini yaptık."

Soruşturmayla, Maradona'nın genel kontrollerinin yapılması için 2 Kasım'da kliniğe kaldırılmasından ölümüne kadar geçen zamanda ihmal bulunup bulunmaması araştırılıyor. Dr. Luque, "Ben bir beyin cerrahıyım ve işim orda bitti" diye konuştu ve hastalık sonrasındaki dinlenme süreci düzenlemelerinin kendi sorumluluğu olmadığını" belirtti. "Maradona bir rehabilitasyon merkezine gidebilirdi. Bunu istemedi" diyen Dr. Luque, yıldız oyuncunun "idare edilemez" olduğunu savundu.

'ÇOK MUTSUZDU'

Doktor ayrıca, Maradona'nın evinin dışında neden şok cihazı bulunan bir ambulans bulunmadığını da bilmediğini belirtti. Dr. Luque, "Diego çok mutsuzdu, yalnız kalmak istiyordu ve bu kızlarını, ailesini ve etrafındakileri sevmediğinden de değil" diye konuştu. Yerel basında çıkan haberlere göre soruşturma Maradona'nın kızları Dalma, Gianinna ve Jana'nın verdiği ifadeler üzerine çıkarıldı.

Futbol efsanesi Diego Armando Maradona, ay başında hastaneye kaldırılmış ve beyin ameliyatı geçirmiş, taburcu edildikten sonra 25 Kasım'da "Kronik kalp yetmezliğine bağlı akut akciğer ödemi" nedeniyle hayatını kaybetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal