Maç Sonucu.. Konyaspor: 0 - Trabzonspor: 1

Süper Lig'de 16. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, Konyaspor deplasmanında 3 puan kazanmayı başardı.

23.12.2019-19:53 - (Son Güncelleme: 23.12.2019-22:09) Maç Sonucu.. Konyaspor: 0 - Trabzonspor: 1

 

Bordo Mavililer'de gol 38. dakikada Alexander Sörloth'tan geldi. Norveçli golcü bu sezon 10. golüne ulaştı.

Trabzonspor bu galibiyetin ardından puanını 29 yaparken, Konyaspor ise 15 puanda kaldı.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

1'Maç Başladı

2'KRİTİK MÜDAHALE! Trabzonspor maçın henüz ilk dakikalarında rakip kaleye tehlikeli geldi. Sol tarafta topla buluşan Sörloth son çizgiden ceza sahasına ortaladı. Arka direkte topla buluşan Sturridge iyi bir kontrolün ardından şutunu attı ancak Konyaspor savunması kritiik bir hamleyle topun kaleye gitmesine izin vermedi.

12'DIŞARI ATTI! Novak'ın ortasında savunmanın karşıladığı topu önünde bulan Nwakeme sol çaprazdan sağ ayağıyla sert vurdu fakat vuruşunda isabet sağlayamadı.

24'Konyaspor'un deneyimli savunmacısı Ali Turan, sol kanattan topla son çizgiye inmek isteyen Sörloth'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü ve konuk ekip tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazandı.

32'DİREĞİN DİBİNDEN DIŞARI! Sol tarafta topla buluşan Milosevic ceza sahasına yaklaştı ve sağ ayağıyla şutunu attı ama top direğin dibinden dışarı gitti.

37'GOL Alexander Sorloth

37'Asist Anthony Nuatuzor Nwakaeme

42'Trabzonspor golün ardından topun hakimiyetini yeniden eline geçirdi. Bordo mavili ekip hücum organizasyonlarının büyük bölümünü Nwakaeme'nin bulunduğu sol kanattan geliştiriyor.


49'Konyaspor bu dakikalarda isabetli paslarla rakip savunmada boşluk arıyor.

64'Karşılaşmanın bu bölümlerinde tempo biraz düştü.

74'KÖTÜ VURDU! Sol kanattan yapılan ortaya Jonsson ceza sahası çizgisi üzerinde istediği gibi vuramadı ancak top sağ tarafındaki Miya'nın önünde kaldı.

82'KIRMIZI KART! Yusuf Sarı savunma arkasına atılan pasa hareketlenirken Ömer Ali'nin müdahalesi ile yerde kaldı. İkinci sarı kartını gören Ömer Ali Şahiner kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

90'Maç bitti

KONYASPOR - TRABZONSPOR İLK 11'LER

Konyaspor: Serkan, Skubic, Selim, Ali Turan, Alper, Volkan, Jonsson, Ömer Ali, Hadziahmetovic, Milosevic, Bajic

Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Campi, Novak, Mikel, Abdülkadir Parmak, Sosa, Nwakaeme, Sturridge, Sörloth

TRABZONSPOR İLE KONYASPOR 37. KARŞILAŞLA

Trabzonspor ile İttifak Holding Konyaspor, Konya’da yapacakları maçla Süper Lig’de 37. kez karşılaşacak. İki takım arasında geride kalan 36 lig maçında Karadeniz temsilcisinin galibiyetlerde 18-9 üstünlüğü bulunuyor. Rekabetteki 9 müsabakada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 54 kez rakip fileleri havalandırdı, kalesinde 39 gol gördü. Rakibiyle ligde yaptığı son 6 maçı yitirmeyen bordo-mavililer, bu süreçte üçer galibiyet ve beraberlik aldı.

Süper Lig’de geçen sezon Trabzon’da ev sahibi ekip 3-0 galip geldi, Konya’daki müsabaka 2-2 tamamlandı.

FIRTINA 6 MAÇTIR DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Trabzonspor, Konyaspor deplasmanında son 6 maçta galip gelemedi. Lig maçlarında rakibini deplasmanda en son 2010-2011 sezonunda 2-1’lik skorla yenen bordo-mavililer, Konya’da daha sonra oynanan 6 müsabakada 4 beraberlik, 2 mağlubiyet alarak galibiyet elde edemedi.

Öte yandan, iki takım arasında Konya’da oynanan 18 karşılaşmanın 8’i beraberlikle sonuçlanırken, 6 maçı Trabzonspor, 4 maçı da ev sahibi ekip üstün bitirdi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal