Lider Sivasspor Tüm İmkansızlıklara Rağmen Zirvede

Sivasspor, en az maliyetle, en dar kadroyla ve en çok yerliyle kurduğu kadro ile zirvede bulunuyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay sezona en dezavantajlı giren hocalardan biri olarak gösterilmesine rağmen 11 hafta sonunda zirveye yerleşti.

14.11.2019-12:31 - (Son Güncelleme: 14.11.2019-12:24)

Süper Lig tarihinde en son 2008-2009’da liderliğe yükselen Sivasspor, 10 sezon sonra aynı başarıyı tekrar yakaladı. Lige Avrupa kupalarına katılma hedefiyle başlayan Kırmızı-Beyazlılar’ın başarısı, taraftarlarını heyecanlandırdı. Bu başarıda ise teknik direktör Rıza Çalımbay’ın etkisi ön plana çıktı.

Öyle ki aldığı birçok teklifi geri çevirip yeniden memleketinin takımının başına geçen Çalımbay, transferin en çok problem yaşayan teknik adam oldu. Çünkü Sivasspor, 12 oyuncuyla yollarını ayırmak zorunda kaldı, yapılan takviyelerde ise son derece geç kaldı.

Mert ve Erdoğan Damgası

Eksik kadroyla lige hazırlanan Sivasspor’un “İşi zor” olarak gösterilirken geçen sezon fayda alınamayan Mert Hakan Yandaş ve Erdoğan Yeşilyurt gibi oyunculardan üst düzey verim alınabilmesi de önemli bir fark yarattı. Yine de Sivasspor rakiplerine oranla çok daha dar bir kadroyla mücadele etmek zorunda kaldı.

Sivasspor, geride kalan 11 haftada Süper Lig’de en az sayıda oyuncu kullanan ekip olarak dikkatleri üzerine çekti. Yiğidolar’da bu süreçte yalnızca 19 oyuncu şans buldu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal