Laver Kupası Avrupa Takımı’nın!

ABD’de efsane tenisçi Rod Laver adına gerçekleştirilen Laver Kupası, Dünya Karması’nı 13-8 mağlup eden Avrupa Takımı’nın oldu.

24.09.2018-13:22 - (Son Güncelleme: 24.09.2018-13:22) Laver Kupası Avrupa Takımı’nın!

Avusturalyalı tenisçi Rod Laver anısına düzenlenen Laver Kupası'nda gülen ekip, Dünya Karması'nı 13-8 yenmeyi başaran Avrupa Takımı oldu.

ABD'nin Chicago şehrinde gerçekleştirilen erkekler tenis turnuvası 2018 Laver Kupası tamamlandı. Kupayı kazanan taraf, Avrupa Takımı oldu.

Kupada son gün maçlarında ilk olarak çiftlerde Avrupa Takımı için korta çıkan Roger Federer ile Alexander Zverev, Dünya Karması'ndan Jack Sock - John Isnerle ikilisiyle mücadele etti.

İlk setten 6-4 Avrupa Takımı galip ayrıldı. İkinci sette ise Isner ve Sock ikilisi rakiplerini 7-6 mağlup etti ve durumu 1-1 yaptı. Dünya Karması için mücadele eden iki tenisçi, tie-break'e kalan son setten de 11-9 galip ayrıldı ve karşılaşmayı kazandı.

Bu sonucun ardından Birleşik Amerikalı çiftlerin sayesinde Dünya Karması, Avrupa Takımı’na karşı 8-7 üstünlük sağladı. Fakat teklerde oynanan karşılaşmaların ardından tablo değişti. İlk olarak Roger Federer ile Birleşik Amerikalı John Isner yeniden korta çıktı.

Tie-Break'e kalan ilk setten 33 Isner galip ayrıldı fakat müthiş bir geri dönüşe imza atarak ikinci seti 7-6 kazanan Federer, tie-break setinde de rakibini 10-7’lik skorla geçerek mücadeleyi kazandı.

Organizasyonun son karşılaşmasında ise Avrupa Takımı'ndan Alexander Zverev ile Dünya Karması'ndan Kevin Anderson kozlarını paylaştı. İlk setten Güney Afrika'lı Anderson 6-4 galip ayrılsa da, daha sonra oyunu domine eden isim Zverev oldu.

Alman tenisçi, rakibine karşı ikinci seti 7-6, tie-break setini de 11-9 kazanarak Avrupa Takımı'na kupayı getirdi.

Dünya Karması karşısında toplamda 13-8'lik skor elde eden Avrupa Takımı, geçen sene Çekya'nın başkenti Prag'dan sonra Laver Kupası'nı da kazanmayı bildi. 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal