Kupa Varsa Sürpriz Her Zaman Var!

Eski basketbolcu Gökhan German, Anadolu Efes ile Darüşşafaka Tekfen arasında oynanan kupa mücadelesini değerlendirdi.

12.02.2020-11:44 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-11:40) Kupa Varsa Sürpriz Her Zaman Var!

Eski basketbolcu Gökhan German, Anadolu Efes ile Darüşşafaka Tekfen arasında oynanan kupa mücadelesini değerlendirdi.

İşte Gökhan German’ın yorumu:

Galatasaray-TOFAş serisinde de favori konuk ekip gösteriliyordu. Birçok sakatı bulunan Galatasaray ise konsantre olduğunda, istediğinde neler yapabileceğini bir kez daha gösterdi. Sarı-Kırmızılılar’ın da bu galibiyeti sürpriz olarak nitelendirilebilir ama TOFAŞ’ın zayıf karnını 40 dakika boyunca işlediler. Bursa ekibinde Devin Williams’ın yokluğunu sürekli pota altına top indirirek kullanan Galatasaray, beklediğinden daha kolay bir galibiyete imza attı. Auguste 32 sayı-11 ribaunt, Poythres 15 sayı-9 ribaunt ile her iki pota altında büyük hakimiyet kurdu.

Aslında Darüşşafaka Tekfen’in, Anadolu Efes’i yenip Solgar Türkiye Kupası’nda yarı finale kalması çok da büyük bir sürpriz değil bana göre. Anadolu Efes’in, Euroleague’de mücadele ettiği kadro ile Türkiye’de oynadığı kadro arasında dağlar kadar fark var.

10 yabancının 5’i kenarda oturmak zorunda. Darüşşafaka gibi takımlar ise her iki cephede de aynı kadro ile mücadele ettiği için, rotasyonda çok fazla sıkıntı yaşamıyorlar. Gerçi dün onlarda da Doron Lamb yoktu ve sadece 4 yabancı ile oynadılar ama 40 dakika boyunca maçı domine eden taraf kendileriydi. Browne başladı, Browne bitirdi. Daçka, ilk çeyreği Browne’ın sayıları ile 24-14 önde bitirirken, Anadolu Efes Simon ve Beaubois ile geri geldi.

Ama son 5 dakikada Porto Rikolu oyuncu tam 12 sayı atınca, kafa kafaya giden maçı Daçka kazanıp, lig liderini devirip ilk sürprize imza attı. Anadolu Efes’te sakat olan Micic’ten sonra oyun içinde Larkin de sakatlık yaşadı. Euroleague MVP’si bu nedenle hiç etkili olamazken, Efes’in de topa yön verecek oyuncu sayısı azaldı. Ergin Ataman, çift teknik faulden sonra oyun dışı kalınca takım reaksiyon gösterse de Daçka panik yapmadı ve hak ettiği galibiyete ulaştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal