Kruse: 'Ödeme Gecikmeleri Telafi Edilmedi'

Fenerbahçe ile kontratını tek taraflı olarak sonlandırdığını duyuran Max Kruse, sarı- lacivertli takımın borçlarını ödememesi sebebiyle bu adımı atmak mecburiyetinde kaldığını aktardı.

20.06.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 20.06.2020-10:49) Kruse: 'Ödeme Gecikmeleri Telafi Edilmedi'

Fenerbahçe'de sergilediği futbolla değil saha dışındaki yaşamıyla olay olan Max Kruse, coronavirüs sürecinde ödeme verilmediği için takımdan gitme kararı vermişti.

Resmi internet sitesi yoluyla olayla alakalı bir açıklama paylaşan kulüp; Alman oyuncunun kontratını tek taraflı olarak sonlandırdığını ve konunun spor yargısına götürüleceğini açıklamıştı.

'BU ADIMI ATMAK ZORUNDA KALDIM'

Gerçekleşen olayların sonrasında bir paylaşımda bulunan Max Kruse, takımın geciken ödemelerini vermemiş olmasının kendisini bu adımı atmak mecburiyetinde bıraktığını aktardı.

32 yaşındaki deneyimli oyuncunun açıklamalarının hepsi şu şekilde:

''Türkiye'de Fenerbahçe'ye transferimden beri ülkeyi ve insanlarının son derecede misafirperver olduğunu gördüm. Taraftarlarla ilişkilerimden de hep hoşlandım ve burada, futbol için yaşanan duygular beni her zaman heyecanlandırdı. Taraftarlara bütün kalbimle teşekkür ettiğim gibi, bu tecrübeleri ve yaşadığım anları asla unutmayacağım. Yazık ki bütün bunlara rağmen aşağıdaki adımı atmak zorunda kaldım. İstanbul Fenerbahçe kulübüyle olan sözleşmemi 18 Haziran 2020 tarihinde, derhal geçerli olmak kaydıyla feshettim. Ne yazık ki kulübün Şubat 2020 tarihinden bu yana maaşımı neredeyse hiç ödememiş olması beni bu adımı atmak zorunda bıraktı. Şubat 2020 tarihinden beri biriken gecikmelerin önemli bir bölümü bugüne kadar telafi edilmedi. Meslek hayatım boyunca hiç sözleşmeyi bozmadığım gibi, Fenerbahçe sözleşmeyle düzenlenmiş koşulları uymuş olsaydı böyle bir fesih yoluna gitmezdim. Daha fazla ayrıntı açıklayamıyor olmamı anlayışla karşılamanızı rica ediyorum.''

'PANDEMİ ÖNCESİNE AİT BORCUMUZ YOKTUR'

Fenerbahçe ise Kruse'nin kontratının sonlanmasının ardından paylaştığı açıklama ile salgın sürecine ait borçlarının olmadığını duyurmuştu.

Sarı- lacivertli takımın paylaştığı açıklama şöyle:

"Futbol A Takımımızın oyuncularından Max Kruse, Kulübümüzle olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğini bildirmiştir. Kulübümüzün futbolcuya pandemi süreci öncesine ait hiçbir borcu bulunmamaktadır. Pandemi sürecine denk gelen ödemeler konusunda ise kendisi ile FIFA ve TFF sirkülerleri ışığında yapılan görüşmeleri cevapsız bırakmıştır. Bu bağlamda gerçekleştirmiş olduğu fesih, nezdimizde haksız ve mesnetsizdir. Konu spor yargısına taşınacak olup, Kulübümüz menfaatleri için her türlü girişimde bulunulacaktır. Camiamız ve kamuoyunun bilgisine sunarız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal