Korsika’dan Flaş FIFA Üyeliği Hamlesi!

Fransa'nın Akdeniz'deki adası Korsika, FIFA üyelik başvurusunu düzenleyen tasarıyı onayladı.

22.09.2018-10:38 - (Son Güncelleme: 22.09.2018-10:35) Korsika’dan Flaş FIFA Üyeliği Hamlesi!

Korsika’nın FIFA üyeliği başvurusunu düzenleyen tasarı, Korsika Parlamentosu’nda gündeme geldi.

Korsika yönetimine Fransız Futbol Federasyonu ile gerekli görüşmeleri sağlayarak adanın, FIFA'nın bağımsız üyesi olarak kabul edilmesi adına çalışma yürütme yetkisi veren tasarı, Korsika Parlamentosu tarafından onaylandı.

Ayrılık taraftarı Femu a Corsica Grubu üyesi Romain Colonna’nın sunduğu tasarı, 1960'lı senelerde kurulan Korsika Futbol Takımı'nın (Squadra Corsa), FIFA üyeliği kazanarak Dünya Kupası elemelerine katılmasını kapsıyor.

Söz konusu tasarıda, futbolun Korsika'da çok sevilen, ilgi duyulan bir spor olduğu ve Squadra Corsa'nın yaklaşık 50 senedir ciddi bir takım olarak sahalara çıktığı belirtildi.

Fransa Kabul Etmeyecek

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, konuya ilişkin Fransız spor gazetesi L'Equipe'e açıklamalarda bulunurken, Korsika'nın bu talebinin reddedileceğini belirtti.

Le Graet, "Bizim açımızdan konuşmaya bile değmez. Korsika, bir Fransız toprağıdır." ifadesiyle, bu talebe olumlu yanıt verilmeyeceğini net bir şekilde vurguladı.

FIFA'ya üyelik adına daha önce benzer biçimde Fransız Futbol Federasyonu’nun kapısını çalan Fransa'nın deniz aşırı toprakları Guadeloupe, Guyane, Martinique ve Saint-Martin'in de talepleri reddedilmişti.

Korsika Adası, uzun bir süredir bağımsızlık istekleriyle gündeme geliyor. Adada geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerde ayrılıkçı ve özerklik taraftarlarının oluşturduğu Korsika İçin (Per a Corsica) Koalisyonu tarihi bir başarıya imza atmıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal