Koita: 'Cisse ve Sörloth Çok İyi Oyuncular'

Kasımpaşalı oyuncu Fode Koita, Cisse, Sörloth, Yassine Meriah ve Oussama Haddadi'ye övgü dolu sözler kullandı.

16.07.2020-17:15 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-17:11) Koita: 'Cisse ve Sörloth Çok İyi Oyuncular'

Süper Lig kulüplerinden Kasımpaşa'nın yıldızı Fode Koita, yayıncı şirket beİN Sports'a özel açıklamalar yaptı.

'TÜRKİYE LİGİ ZOR, SERT'

Süper Lig ile ilgili açıklamalarda bulunan Fode Koita 'Türkiye Ligi kolay bir lig değil, çok sert. Hatta Avrupa'da ve dünyada görmesi gereken değeri görmediğini düşünüyorum. Burada birçok dünya yıldızı zorlanabiliyor.' değerlendirmesinde bulundu.

'FORVET OYNAMAYI SEVİYORUM'

Hangi mevkide kendini daha rahat hissettiğinin sorulması üzerine 29 yaşındaki deneyimli oyuncu, 'Forvet pozisyonunda kendimi iyi hissediyorum. Ayrıca ileri uçta tüm pozisyonlarda oynamaktan mululuk duyuyorum. Benim gibi fiziğe sahip olan bir futbolcunun her pozisyonda oynayabilmesi oldukça avantajlı bir şey, bunun keyfini çıkarıyorum.' ifadesini kullandı.

'CISSE VE SORLOTH ÇOK İYİ'

'Türkiye'de beğendiğin forvetler kimler?' sorusunu cevaplayan Fode Koita 'Papiss Cisse çok iyi bir golcü. Ayrıca Alexander Sörloth'u da beğeniyorum. Türkiye'de çok fazla iyi oyuncu oynuyor. Kasımpaşa'da forma giyen Yassine Meriah ve Oussama Haddadi de çok iyi oyuncular.' dedi.

'VAR SAÇMA, HAKEM HATALARI NORMAL'

VAR sistemi ile ilgili düşünceleri de sorulan Fode Koita 'VAR sisteminin arka tarafta işleyişi hakkında bilgim yok. Ancak inceleme süresi biraz daha kısalabilir. Futbolcular için 4-5 dakika ara vermek hoş değil. Türk hakemleri hakkında kötü düşünmüyorum. Dünyada her ülkede hakem hatası var. Ayrıca VAR sisteminin futbolu öldürdüğünü düşünüyorum. Futbol hatalar oyunu, VAR duyguları öldürüyor. Birçok pozisyonu izlerken sahada penaltı olmadığını görüyorsunuz ancak VAR'da yavaş çekimde izlerseniz penaltı veriyorsunuz. VAR sisteminin sevdalısı değilim.' şeklinde konuştu.

'EMRE BELÖZOĞLU HARİKA ÖRNEK'

'Emre Belözoğlu 39 yaşında hala oynuyor, sen kaç yaşına kadar oynayacaksın?' sorusuna cevap veren Koita 'Emre Belözoğlu harika bir örnek, sahadaki tutkusunu görebiliyorsunuz. Kendimi sahada iyi hissettiğim ana kadar oynamak istiyorum.' diye açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal