Khabib Dövüşü Bıraktı!

UFC'nin yenilmez dövüşçüsü Dağıstanlı Khabib Nurmagomedov, kariyerini noktaladığını duyurdu. Khabib, annesine verdiği sözü tuttuğunu söyledi.

25.10.2020-12:08 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-13:45) Khabib Dövüşü Bıraktı!

UFC'nin yenilmez dövüşçüsü Khabib Nurmagomedov, Justin Gaethje'ye karşı aldığı mükemmel galibiyetin ardından dünya hafif sıklet şampiyonu unvanını korurken, maç sonu yaptığı şok açıklama ile kariyerini noktaladığını duyurdu. Gaethje galibiyetiyle kariyerini 29 galibiyet-0 yenilgi ile tamamlayan Dağıstanlı dövüşçü, 'Babama olanlardan sonra, anneme son maçın olacağına söz verdim' dedi.

Kariyeri boyunca çıktığı 28 maçı da kazanan UFC şampiyonu Khabib Nurmagomedov, Justin Gaethje’yi mağlup ederek 29. galibiyetini ilan ettiği maçın ardından herkesi şoke eden bir duyuru yaptı ve profesyonel dövüş hayatına son verdiğini açıkladı.

32 yaşındaki Dağıstanlı dövüşçü, UFC hafif sıklet kemerini üçüncü kez korumak için Justin Gaethje ile karşı karşıya geldi. Rakibini ikinci roundda üçgen boğma tekniği ile bayıltarak nakavtla yenen UFC’nin süperstarı, hem yenilmezlik unvanını, hem de kemerini korumayı başardı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’deki Flash Forum’daki maçın ardından ringde gözyaşları içinde bir açıklama yapan ünlü dövüşçü herkesi şoke eden sözler sarfetti. Ekibine hızlı teşekkürlerini sunan Nurmagomedov, Temmuz ayında Koronavirus nedeniyle hayatını kaybeden babası ve ilk antrenörü Abdulmanap olmadan artık UFC sahnesine çıkmak istemediğini söyledi.

BU SON KAVGAMDI

Khabib şu açıklamayı yaptı: Ekibime sonsuz teşekkür ediyorum. Bu adamlar 10 yıldan fazladır babamla birlikteydi. Tüm takımı, koç Javier’i, hepsini çok seviyorum. Bugün söylemek istiyorum ki, bu benim son dövüşümdü. Buraya babam olmadan asla gelmeyeceğim. Babama olanlardan sonra, ilk kez Justin’den dövüş çağrısı aldım. Annemle üç gün boyunca bunu konuştum, babam olmadan kavga etmemi istemiyor. Ona söz verdim, bu benim son dövüşüm olacak ve söz verdiğimde bunu tutmak zorundayım. Buradaki son kavgamdı. UFC’den istediğim tek bir şey var. Beni dünyada 1 numaraya koymalısınız çünkü bunu hak ediyorum. UFC’nin tartışmasız, namağlup hafif sıklet şampiyonuyum. UFC’de oynadığı 13 maçı, tüm profesyonel MMA kariyerimde 29 maçı kazandım. Bunu hak ettiğimi düşünüyorum.

NURMAGODEV’UN 13 UFC GALİBİYETİ

Kamal Shalorus – 20 Ocak 2012

Gleison Tibau – 7 Temmuz 2012

Thiago Tavares – 19 Ocak 2013

Abel Trujillo – 25 Mayıs 2013

Pat Healy – 21 Eylül 2013

Rafael dos Anjos – 19 Nisan 2014

Darrell Horcher – 16 Nisan 2016

Michael Johnson – 12 Kasım 2016

Edson Barboza – 30 Aralık 2017

Al Iaquinta – 7 Nisan 2018

Conor McGregor – 6 Ekim 2018

Dustin Poirier – 7 Eylül 2019

Justin Gaethje – 24 Ekim 2020

Maçtan sonra Nurmagomedov’un emeklilik kararını değerlendiren Justin Gaethje ise, 'Ona söyleme şansım olmadı ama babası için çok üzgünüm. Az önce onu gerçekten gururlandırdın'  ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal