Kenan Koçak'tan Fenerbahçe Açıklaması

Almanya Bundesliga 2 kulüplerinden Hannover 96'nın Türk teknik adamı Kenan Koçak, teknik direktör arayışlarına devam eden Fenerbahçe'de çalışmak isteyip istememesiyle alakalı konuştu.

13.04.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-11:55) Kenan Koçak'tan Fenerbahçe Açıklaması

Hannover 96’nın hocası Kenan Koçak, birçok konu hakkında özel açıklamalar yaptı. Almanya Futbol Federasyonu'nun futbola devam etme tarihi olarak mayıs ayının ortalarını düşündüğünü belirten Kenan Koçak, "Almanya Futbol Federasyonu, coronavirüs ortaya çıkıp, ligleri erteledikten sonra maçların başlangıç tarihini Nisan ayının başı olarak vermişti. Fakat bu hastalığın ilerlemesinden dolayı tekrar ertelemek zorunda kadılar. Son olarak mayıs ayının ortası olarak düşünüyorlar. Sonuçta bu kararı verecek son yer federasyon değil. Almanya devleti ve sağlık bakanlığı. Almanya sağlık bakanlığının vereceği kararlara uymak zorundayız. Mayıs'ın başında ya da ortasında olur mu olmaz mı, bunu önümüzdeki günlerde ortaya çıkan vaka sayıları belirleyecek. Biz de beklemedeyiz" şeklinde konuştu.

‘ŞU ANDA BİR BELİRSİZLİK VAR’

Şu sıralar bir belirsizlik olduğunu ve Almanya devletinin yapacağı çalışmalar sonunda liglerin durumuyla alakalı kararın verileceğini belirten Koçak, "Sayılar artıyor, duruyor, geri gidiyor. Şu an bir belirsizlik var. Fakat Alman devleti ve burada yaşayan insanlar son derece büyük bir disiplinle yaşama ayak uyduruyorlar. Bunun sonucunda nihai kararı devlet ve sağlık bakanlığı verecek. Onun için hastalık ne kadar yayıldı ne kadar tehlike var onu takip ediyorlar. Onun sonucunda da bize kararlarını ileteceklerdir" ifadelerini kullandı.

‘4'ER KİŞİYLE, GRUPLAR HALİNDE ANTRENMAN YAPIYORUZ’

Geçen hafta idmanda küçük gruplar halinde başladığını söyleyen 39 yaşındaki teknik direktör, "Biz de geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren belirli tedbirler, önlemler altında toplandık. Ancak takım halinde toplanmadık. Takımı gruplara bölmek zorunda kaldık. Çünkü, sağlık bakanlığının aldığı tedbirler neticesinde federasyonun bize verdiği kurala göre sadece 4 kişi antrenman yapabiliyoruz. 4 kişi ve arada 2 metre mesafe oluyor. Onun için de takımı gruplara bölüp, sahaları, duşları, odaları ayırıp idmanlara başladık" dedi.

‘VİRÜSE YAKALANAN FUTBOLCULARIMIZ DURUMU HEMEN ATLATTILAR’

Futbol camiasında coronavirüs vakasının ilk olarak kendi kulüplerinde görülmesiyle alakalı da açıklama yapan Kenan Koçak, "Zor bir sene. Herkes için bir ilkti. Bütün insanlık için bir ilkti bu durum. Futbolcular hemen 14 günlük karantina altında girdi. Biz futbolcularımıza idman programı, medya, dijital her türlü katkıyı sağladık. Elimizden geldiği kadar 2 hafta destek olduk. Planlar, projeler verdik. Coronavirüse yakalanan futbolcularımız hemen bu durumu atlattılar çok şükür. Hemen sağlığına kavuştular. Şu anda takımda herhangi bir sorun, sıkıntımız yok" şeklinde belirtti.

‘FUTBOL SEYİRCİSİZ TAT VERMİYOR’

Futbolda en önemli parçalardan birinin taraftar olduğunun açıklayan Kenan Koçak, şunları belirtti:

"Futbol seyircisiz tat vermiyor. Onlar futbolun bir parçası. Onlarla güzel. Onlar olmadan olmaz. Ancak bu özel bir durum. Yaşanan ilkler var. En önemli soru burada, sağlık bakanlığının vereceği kararlar. Biz tabii ki futbol adamları olarak seyirciyi yanımızda isteriz. Fakat şu anda genel olarak birlik ve beraberliğimizi düşünmek zorundayız. Kararları sağlık bakanlığı alacak ve biz de futbol insanları olarak bu kararlara uymak zorundayız. İnsan sağlığı her şeyin önünde. Hiçbir kupa, hiçbir galibiyet, hiçbir şampiyonluk insan sağlığından önemli değildir. Bizler için insan hayatı ve yaşamı önce gelir. Futbol camiası da alınan kararlara uymak zorundadır."

‘UFAK GRUPLAR HALİNDE TOPLANDIK’

İdmanlar sırasında duşların, soyunma odalarının ayırdıklarını vurgulayan Koçak, şunları ifade etti:

"Kararları sağlık bakanlığı veriyor. Biz de ufak gruplar olarak toplandık. 4 futbolcu ile saha yarı sahada ya da saha parsellenmiş şekilde çalışıyoruz. Tesislere yayıyoruz. Futbolcular arasında 2 metre mesafe var. Ayrı duş, soyunma odası. İdmana gelinmesi sonrasında hemen eve gidilmesi. Bakanlık tarafından verilen bir önlem kataloğu var. Biz de buna harfiyen uymak zorundayız."

‘AYNI HEDEFLERE YÜRÜYEBİLECEĞİMİZE İNANDIĞIMIZ BİR PROJE OLURSA, OTURUR HER ŞEYİ PROFESYONELCE KONUŞURUZ’

Hoca arayışlarına devam eden Fenerbahçe'de görev yapmak isteyip istemediği sorulan Koçak, şunları dedi:

"Bizler profesyoneliz. Ne dersek yanlış olur. Şükürler olsun ki Hannover serüvenimiz iyi gidiyor. Durumumuz şu anda sağlamlaştı. Bunun neticesinde doğal olarak teklifler geliyor. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Biz profesyoneliz, hangi konsept, hangi vizyon uyar, hedefimizle bağdaşabilir, aynı hedeflere yürüyebileceğimize inandığımız bir plan ve proje olursa oturur her şeyi profesyonelce konuşur, ona göre karar veririz."

‘SADECE FUTBOLU DEĞİL, BÜTÜN DÜNYAYI ZOR GÜNLER BEKLİYOR’

Salgının sonrasında tüm dünyanın olacağı gibi futbolun da mali açıdan etkileneceğini vurgulayan Koçak, "Futbol, bu işten sonra nasıl etkilenir, nasıl bir sistem olur şu anda bunun cevabını kimse veremez. Dünya çapında ekonomi büyük bir hasar görecek gibi. Onun için de futbol da bu konudan etkilenebilir. Ancak tam olarak nasıl etkilenir, nasıl olur onu önümüzdeki günlerde, aylarda göreceğiz. Benim böyle bir soruya cevap vermem doğru olmaz. Kesin cevap vermem yanlış olur. Fakat göründüğü gibi sadece futbolu değil, bütün dünyayı zor günler bekliyor gibi. Bunu salgını atlattıktan sonra hep birlikte göreceğiz. Bir gerçek var ki hepimiz ekonomik olarak başka bir serüvene kendimizi hazırlamalıyız. Fakat tam olarak nasıl bir sonuç olur, bunu uzmanlar cevaplayabilir" dedi.

‘İYİ NİYETLE, BÜYÜK SABIRLA EVDE KAL TÜRKİYE’

Türkiye'yi sabırla evde kalmaya çağıran Koçak, "Genel olarak herkes egosunu bir kenara bırakıp, birlik beraberliği düşünmek zorunda. Ancak birlik, beraberlik olunca bu tür bir salgını yenebiliriz. Türkiye'deki annelerime, babalarıma, ağabeylerime, kardeşlerime hepsine söyleyebileceğim tek şey var. Devletin, sağlık bakanlığının verdiği kararlar uyalım. Disiplinli bir şekilde yaşayalım. Hep beraber bu salgını yenebiliriz. Ancak herkes kendi sorumluluğunu bilmek zorunda. Herkes kendi sorumluluğunu bildiği taktirde bu salgını atlatabiliriz. İyi niyetle, büyük sabırla evde kal Türkiye. İnşallah bu günleri de hep beraber atlatırız" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal