Kasımpaşa Fenerbahçe Maçında Tartışmalı Karar

Kasımpaşa'nın Fenerbahçe'ye 8. dakikada attığı golün iptal edilmesi tartışmalara yol açtı.

03.12.2018-22:12 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-21:59)

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının 7. dakikasında, Kasımpaşa penaltı kazandı. Mbaye Diagne'nin ceza sahası içinden yaptığı vuruşta top Mauricio Isla'nın koluna çarptı. VAR'dan da onayın gelmesinin ardından Mbaye Diagne topun başına geçti. Şu ana kadar Süper Lig'de penaltı kaçırmayan Diagne, Harun Tekin'i geçemedi.

Harun Tekin'in topu kurtarmasının ardından pozisyonu takip eden Samuel Eduok, topu ağlara gönderdi ancak VAR'dan gelen uyarı üzerine hakem Yaşar Kemal Uğurlu, ekrana giderek pozisyonu tekrar izledi. Samuel Eduok'un penaltı atılmadan önce ceza sahası içine girdiğine hükmeden ve alan ihlali yaptığı kararı veren Yaşar Kemal Uğurlu, oyunu endirekt serbest vuruş ile başlattı.

Hakemin golü VAR'a başvurarak iptal etmesi, kafaların da karışmasına neden oldu. Peki Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) 2018/19 "oyun kuralları" kitapçığında penaltıda yapılan ihlaller ve verilmesi gereken kararlar hakkındaki bölümde ne diyor?

Penaltı atışı sırasında hücum oyuncusu ceza alanına girmesi durumunda pozisyonun gol olup olmamasına göre farklı karar veriliyor. Gol olursa, penaltı tekrar ediliyorken, gol olmaması durumunda endirekt serbest vuruşla oyuna devam ediliyor. Kalecinin ve hücum yapan takımın aynı anda ihlal yapması durumunda ise pozisyonun gol olup olmmasına bakılmadan endirekt vuruş ile oyun sürüyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal