Karaman: 'Bu Süreçte Virüsle Yaşamayı Öğrendik'

Çaykur Rizespor Teknik Adamı Ünal Karaman, coronavirüs psikolojisini bırakıp futbol oynamayı doğru bir hareket olarak görmediğini dile getirdi.

04.05.2020-18:16 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-17:56) Karaman: 'Bu Süreçte Virüsle Yaşamayı Öğrendik'
Çaykur Rizespor Takımı sezonun kalan karşılaşmalarını, oynamak ve gerçekleşecek sürece hazırlanmak için kendi tesislerine kendisini izole etti. Teknik adam Ünal Karaman süreçlerle alakalı açıklamalar yaptı.

Kendilerini izole ettiklerini belirten Karaman, "Bu şekilde çalışmalara başladık. Evde kalan oyuncularımız evlerinde tesislerde kalanlar tesislerde kalmaya devam ediyor. İl dışından gelenler tesislerimizde karantina altındayız. Bu süreçten etkilendik herkes gibi. Maalesef ki işimiz zor. Takım sporları yaptığımız için oldukça zorlanacağımız bir sürece giriyoruz. Takım sporlarında alışıla gelmiş düzeni yaşayan oyuncu grubu var. Bu süreçte tedbirlerin nasıl işlevsel hale geleceğini yaşayıp göreceğiz. En erken başlayan kulüplerden biri olduk. Bir hafta on gün içinde başlayacak takımlar var. Oyuncu grubumuzun psikolojisini hazırlamak zaman alacak. Yaşayacaklarımızı bakıp göreceğiz. Bu süreçte virüsle yaşamayı öğrendik" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU BİR DÜŞÜNCE DEĞİL BU"

Profesyonellerin bu dönemlden etkilenmediğini dile getirmenin saçma yersiz olacağını belirten Karaman, "Biz söylenen önlemler doğrultusun da hareket ettik. Bu işin doğasına uygun antrenmanlar yapamadık. Bizde futbolcularımızda bu süreçten etkilendi. Biz spor adamı olarak düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Yaşanan bu olumsuzluklardan sonra bu psikolojik yıpranmışlıktan sonra yapılacak antrenmanlardan sonra futbolcuyu sahaya sürmeyi çok doğru bulmuyorum. Sezon arası verilen aralarda sporcular tatilini yapar dinlenirlerdi. Bu süreçte ise yaşanan olumsuzlukları evlerinde kalarak takip ettiler. Ölümler ve görülmeyen bir virüse karşı neler yapacaklarını öğrendiler. Bu psikolojiden çıkıp futbol oynayıp spor adamı olarak doğru bir düşünce görmüyorum" diye konuştu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal