Juventuslu Oyuncu Emre Can’dan Anlamlı Bağış

İtalyan takım Juventus’ta forma giyen Türk oyuncu Emre Can, Bingöl’e diyaliz makinesi bağışladı.

11.11.2019-12:17 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-13:07)

Juventuslu Türk oyuncu Emre Can, 54 yaşında ve 3 çocuk annesi olan böbrek hastası komşusu Aysel Önüç’ün, diyaliz cihazı eksikliğinden dolayı memleketi Bingöl’e gidemediğini öğrendi.

Komşusunun yaşadığı sıkıntıdan yola çıkarak diyaliz cihazı bağışlamaya karar veren Juventuslu golcü, Bingöl’deki hastanenin yetkilileri ile irtibata geçerek Kiğı Entegre Devlet Hastanesine bağışta bulundu. İlçedeki diyaliz hastalarına hizmet vermesi amaçlanan cihaz, diyaliz merkezindeki yerini aldı.

"HASTALAR GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İLÇEYE GELEBİLİR"

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, Emre Can'ın bağışıyla merkezdeki diyaliz makinesi sayısının 3'e yükseldiğini ifade etti.

Gündoğdu, "Ancak yazın hem Kiğı hem de Adaklı nüfusu iki katına yükseliyor. Misafir olarak gelen hastalar dolayısıyla cihaza ihtiyacımız oldu. Merkeze yeni cihaz talebinde bulunacağımız dönemde Juventus'ta oynayan futbolcu Emre Can'ın bu durumdan haber olmasıyla tarafımıza bir bağış talebi iletildi. Bunu memnuniyetle karşıladık. Şu anda 7 hastamız iki cihazda hizmet almakta, toplamda 3 cihazımız hazır bulunmaktadır. Yaz aylarında 12 hastaya kadar ihtiyaç halinde bu hizmeti sürdürmekteyiz. Tüm hastalarımız gönül rahatlığıyla yaz tatillerini geçirmeleri adına Kiğı ve Adaklı gelmeleri açısından bir sıkıntı kalmadı. Bağış yapan Emre Can'a teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal