Juventus Kartantinayı Bozdu!

Juventus'un Gonzalo Higuain, Miralem Pjanic ve Sami Khedira'nın İtalya’yı coronavirüs karantinasından yalnızca bir hafta sonra gitmelerine izin vermesi ülkede soru işaretleri. Basında ve sosyal medyada habere ciddi tepki gösterildi.

20.03.2020-11:47 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-11:41) Juventus Kartantinayı Bozdu!

Juventus'ta, Daniele Rugani ve Blaise Matuidi için COVID-19'un pozitif çıktığı tespit edilmiş, bundan dolayı kulüp çalışanları ve başkanı Andrea Agnelli'yi de kapsayan 121 kişi izole edilmişti. Genellikle, coronavirüs için pozitif test çıkan birine temas halinde kalanlar için karantina süresi 15 gün. Bu yüzden Juventus'la karşılaşan son ekip olan Inter de tüm takımı karantinaya almıştı.

İtalya dışına gitmelerine izin verilen Higuain, Pjanic ve Khedira'nın da Rugani'yle temas durumunda oldukları düşünüldüğünde 1 hafta kesinlikle yeterli değil fikri hakim.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

Sosyal medya hesapları, gazeteciler ve uzmanlar; Higuain, Pjanic ve Khedira'ya neden yalnız evlerini değil aynı zamanda ülkeden de gitmelerine izin verildiğine ilişkin sorular soruyorlar.

3 futbolcunun kulüpten izin istedikleri ve yakın tarihte COVID-19 için negatif test verdiklerini belirten belgeleri polise sunduktan sonra karantinadan ayrıldıkları ifade edildi. Fakat hastalığın 5 ilâ 14 gün arasında bulaşabileceği biliniyor ve Rugani'nin testi 11 Mart'ta pozitif çıkmıştı. Dolayısıyla takımın karantinanın aşılmasına hiçbir şekilde izin vermemesi gerekmekteydi.

Coronavirüs yüzünden İtalya'da 3405 kişi yaşamını yitirdi ve ölenlerin sayısı virüsün ortaya çıktığı ülke olan Çin'i geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal