'Jordan, Bugün Oynasa 40 Sayıdan Fazla Ortalaması Olurdu'

Eski NBA antrenörü Jeff Van Gundy, Chicago Bulls süperstarı Michael Jordan'ın, bugünün NBA'inde karşılaşma başına "40 sayıdan fazla" ortalaması olacağını dile getirdi.

20.04.2020-13:10 - (Son Güncelleme: 20.04.2020-13:05) 'Jordan, Bugün Oynasa 40 Sayıdan Fazla Ortalaması Olurdu'
MJ'in eski ezeli rakibi Van Gundy, Jordan'ın NBA'e çok daha fiziksel bir zamanda lider olduğunu ve şimdi devam etse, "serbest atış çizgisinde yaşayacağını" söyledi.

Van Gundy, New York Knicks'in koçuydu ve ilk zaferini, 72 karşılaşmakazanmış olan 1995-96 sezonuna karşı almıştı.

Sports Illustrated'deki habere göre:

"ESPN, Bulls belgeseli The Last Dance'in iki versiyonunu gösteriyor - biri ESPN'de sansürlenmemiş bir versiyon, maçlar sırasında yaygın olan ve argo bir dilin bulunduğu, diğeri ise ESPN2'de bunların sansürlendiği olan. Tam Michael Jordan deneyimini elde etmek için, sansürlenmemiş sürümü izlememiz gerekmez mi?"

Jeff Van Gundy: "Bence Jordan'ın özü, yer alabilecek tahrik edici kelime dağarcığıyla olsun olmasın, aynıdır. Her ailenin bu kararı kendileri vermesi gerekecek ve çocukların ne kadar büyük bir rakip ve oyuncu olduğunu anlayabildiklerini de görmek istersiniz. Bence her iki şekilde de iyi. Bunu yaptıklarını bilmiyordum, bu müthiş.

"Bu belgesel, NBA için bir zaman kapsülü konumunda. İzleyicilerin bir bütün olarak lig hakkında bilgi edinmek için en çok neye şaşıracağını düşünüyorsunuz? Bulls'un hâkimiyetinde ön sıralarda yer alan birine göre, belgeselde en çok ne görmek istiyorsunuz?"

Van Gundy: "Ben bunu ilk elden yaşadım. Ve hayranlar, yakından izlerse, Jordan'ın sahada ne kadar az alana sahip olduğunu görecekler. Üç sayılık atış daha az kullanılıyordu ve üç sayılık atış azdı. Üçgen hücumdaki boşluğun ne kadar dar olduğuna ve ne kadar fiziksel temasa izin verildiğine bakınca, insanlar şaşıracaklar. Herkes Jordan'ın ne kadar iyi olduğunu bildiğini sanıyor, ama onu gerçekten inceleyene kadar, ne kadar harika ve müthiş bir oyuncu olduğunu asla anlamıyorsunuz. Oynamak zorunda olduğu fiziksel temasla %50 isabet üzeri şut sokmuştu. Eğer bugünkü oyunda olsaydı, kesinlikle serbest atış çizgisinde yaşıyor olurdu."

"Bu yüzden hiç şüphem yok, eğer onu en iyi döneminde bugüne koyarsanız, maç başına 40 üzeri sayı ortalaması yakalardı. Ya serbest atış çizgisinde yaşardı, ya da çok yönlü atış şekilleriyle başa çıkılamazdı. Hayranlar maç görüntülerini yakından izlerse, o zamana kadar izin verilen temas miktarıyla, Jordan'ın verimliliğinde skor bulma açısından daha da şaşıracaklar."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal