İtalya’dan Flaş İddia! O Maç Yüzünden Virüs Yayıldı

Alerji ve Bağışıklık Sistemi Hastalıkları uzman doktoru Francesco Le Foche, İtalyan basın mensuplarına çarpıcı bir konuşma yaptı. Le Foche, virüsün hızla yayılmasında Şampiyonlar Ligi Son 16 Tur maçlarında İtalya'da yapılan Atalanta - Valencia karşılaşmasının etkili olduğunu söyledi.

20.03.2020-13:51 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-14:55) İtalya’dan Flaş İddia! O Maç Yüzünden Virüs Yayıldı
Roma’da yer alan La Sapienza Üniversitesi’nin (Università di Roma La Sapienza) Biyomedikal Bilimler bölümünde Romatoloji profesörü olan ve ek olarak Alerji ve Bağışıklık Sistemi Hastalıkları uzmanı Francesco Le Foche, İtalya’da Il Corriere dello Sport yayın kuruluşuna ciddi bir iddiada bulundu.

Le Foche, özellikle Bergamo kısmının içinde olduğu dramatik süreçte taraftarlı bir şekilde yapılan Atalanta – Valencia karşılaşmasının virüsün yayılmasında etkili olduğu fikrinde.

19 Şubat’ta gerçekleşen Şampiyonlar Ligi Son 16 Tur karşılaşmalarının ilk mücadelesinde Atalanta, konuğu Valencia’yı 4-1 yenmişti. Le Foche, gazeteye yaptığı açıklamada, “O maçın üzerinden bir ay geçti. Geçen süre virüsün yayılma konusuyla alakalı. Binlerce insanın iç içe geçmesi, birbirinden sadece iki santimetre uzakta… Hatta heyecanla, bağırmayla, sarılmayla daha da iç içe geçerek virüsün taşınmasına sebep olmuş olabilir” dedi.

‘MAÇA GİDEN HERKESİN TAŞIYICI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’

“Üst solunum yollarından, ağızdan ve burundan hızla hareket eden büyükçe virüs partiküllerinden söz ediyorum. Hatta maça giden neredeyse herkesin semptom göstermeyen taşıyıcı ve ateşli olabileceğini düşünüyorum” sözlerini dile getiren Foche, “Virüs yayılmaya devam edecek. Kuzey İtalya’daki çalışmalar sayesinde Bergamo bölgesinde minimuma indirdik ancak normale dönüşün yakın zamanda gerçekleşmesini beklemeyin” dedi.

‘İTALYA’DA YAVAŞLARSA BAŞKA YERLERDE ARTACAKTIR’

Bir başka ciddi ikazda daha bulunan profesör, “Virüsün ilerleyişi İtalya’da yavaşlarsa, Fransa’da, Almanya’da, İspanya’da ve İngiltere yayılmaya devam edecek anlamına gelir. Çözüm gelecek aylarda da kapalı kapılar ardından kalmak olacak. İnsan doğayı değiştirdi ve virüslerin adapte olma ihtimalleri arttı. Virüs bir yerde durursa koşullarına adapte olduğu ve yaşayabildiği başka bir yerde ilerler” dedi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal