İtalya'da Merih Demiral Damga Vurdu

İtalya Serie A'da Juventus'ta top koşturan fakat sakatlığından ötürü sezonu kapatan milli oyuncumuz Merih Demiral istatistiklerle diğer futbolcuları geride bıraktı.

06.04.2020-14:55 - (Son Güncelleme: 06.04.2020-14:53) İtalya'da Merih Demiral Damga Vurdu

Juventus'ta sakatlanmadan öncesine kadar iyi bir sezon yaşayan Merih Demiral, dikkat çeken istatistiklerle diğer oyuncuları geride bıraktı. Bu sezon Serie A'da en az beş karşılaşmaya çıkan futbolcular içinde oynadığı bütün maçlardan galibiyetle ayrılan yalnızca iki futbolcu bulunmakta. Bu futbolculardan biri Merih Demiral olurken öteki isimse Mert Çetin olarak dikkat çekiyor.

Demiral'ın bir başka dikkat çeken istatistiği ise kafa toplarındaki hakimiyeti. Ekim 2016'dan bu zamana bir Serie A karşılaşmasında iki kafa golü atan tek defans oyuncusu Merih Demiral. 2019'un Nisan ayında Sassuolo takımıyla Chievo karşısında iki defa ağları sarsmayı başarmıştı.

1 Ocak 1998 sonrası doğan futbolcular içinde bu sezon Juventus takımıyla Serie A karşılaşmasına çıkan iki oyuncudan biri Merih Demiral. Bir diğer isimse Juventus'un Ajax'tan takımına kattığı Matthijs de Ligt. Serie A tarihinde gol atan 12 Türk oyuncudan biri olan Merih Demiral, bunu başaran tek defans oyuncusu konumunda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal