İtalya'da Ligde Sona Doğru

Coronavirüsün Avrupa’da en şiddetli vurduğu yer olan İtalya’da liglerin bitirilme ihtimali her geçen zaman yükseliyor. Sezonun bitirilmesi hakkında birçok kulübün talebi olurken, federasyon ve Spor Bakanlığı arasındaki toplantılara hız verildi.

26.03.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-08:46) İtalya'da Ligde Sona Doğru

İtalya dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınında en çok etkilenen ülkelerin başını çekiyor. Bundan dolayı da 10 Mart tarihinde askıya alınan liglerin tekrardan etmeme durumu her geçen zaman da artıyor. Takımlar erteleme hakkında birleşirken, Serie A Yetkilileri de yeni bir plan yaptı. Federasyon, tasarladığı planı spor bakanlığına bildirdi.

720 MİLYON EURO ZARAR SÖZ KONUSU

Müsabakaların yayın hakları, stat kazançları ve takım mağazalarından kazanılan gelirler hesaplandığında İtalyan takımlarının zararı 720 milyon Euro’yu görmesi tahmin ediliyor. Durum böyle olunca bu konuda ülkede yeni çözümler planlandı.

Zararın etkisini azaltabilmek için yeni sezon formalarda bahis firmalarının reklamının yapılabilmesi, yayın haklarında farklı kaynaklara başvurulması gibi formüller düşünülüyor. Önümüzdeki zamanlarda ise İtalya Futbol Federasyonu’ndan bilgilendirme gelmesi söz konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal