İsviçreli Yıldızların Gol Sevinçleri Olay Yarattı!

2018 Dünya Kupası'nda İsviçre’nin Sırbistan'ı 2-1 yendiği karşılaşmaya İsviçreli Xhaka ve Shaqiri’nin gol sevinçleri damga vurdu.

23.06.2018-12:01 - (Son Güncelleme: 23.06.2018-17:09)

2018 Dünya Kupası E Grubu'nda İsviçre’nin Sırbistan'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada; Arnavut kökenli Xherdan Shaqiri ve Granit Xhaka'nın Arnavut Kartal'lı gol sevinçleri, Sırbistan ile gerilimi bir hayli arttırdı. Arnavut kökenli olmalarına rağmen İsviçre forması giyen iki futbolcunun, Arnavutluk bayrağında da bulunan “çift başlı kartal” işaretleri yapmasına Sırplar sert tepki gösterdi.

2008 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden fakat Sırbistan'ın tanımadığı Kosova'da dünyaya gelen Xherdan Shaqiri, gol sevincinin yalnızca yaşadığı coşkudan dolayı olduğunu belirtti. Futbolun her zaman duygusallığı da içinde barındırdığını ifade eden Shaqiri, "Ne yaptığımı gördünüz ve bu yalnızca yaşanan sevinçten kaynaklanıyor. Gol attığım için çok mutluyum. Bundan fazlası yok. Şimdilik buna ilişkin konuşmaya gerek yok" değerlendirmesinde bulundu.

Maçın bitimine doğru Granit Xhaka ile beraber Sırp taraftarların önünde sevinen Shaqiri'nin sevincini yorumlayan İsviçre Teknik Direktörü Vladimir Petkovic ise, "Politika ve futbolu birbirine karıştırmamalısınız. Orada duygular ifade edildi ve neler olduğu görüldü. Hep beraber politikayı, futboldan uzak tutmalıyız ve bu güzel oyuna insanları birleştiren spor olarak bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Shaqiri'nin Sırbistan karşılaşmasında giydiği kramponlarının birinde Kosova, diğerinde ise İsviçre bayrağının bulunmasına Sırp oyuncu Mitrovic tepki gösterdi ve "Kosova'yı bu kadar çok seviyor ve bayrağını taşıyorsa niçin onların takımında oynamayı reddetti" dedi.

Sırbistan Teknik Direktörü Mladen Krstajic ise tartışmanın içinde bulunmak istemediğini belirtirken "Herhangi bir yorumda bulunmayacağım. Bu tarz olaylarla ilgilenmiyorum. Ben bir spor adamıyım ve burada kalmak istiyorum" yorumunu yaptı.

İsviçre kaptanı Stephan Lichsteiner ise takım arkadaşlarına destek verdi. Deneyimli oyuncu "Ülkemizde çok sayıda Arnavut yaşıyor. Sırbistan ve Arnavutluk arasındaki tarih de bilinen bir gerçek. Onlar adına mental açıdan oldukça zor bir karşılaşmaydı. Bana kalırsa iyi bir sevinçti. Niye yapmasınlar ki? Bu, onların tarihi. Savaş onlar için çok zordu. Takımdaki Arnavut bir futbolcunun babasıyla sohbet etmiştim. Bana, geçmişlerinden bahsetti. Bu, futboldan çok daha fazlası. Savaş onlar adına büyük problemlere yol açtı. Karşılaşma öncesi de Sırp taraftarlar onları provoke etti. Bana kalırsa gol sevinçleri gayet normaldi." şeklinde konuştu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal