İsveç'te Kulüpler Liglerin Başlamasını İstiyor

İsveç Profesyonel Futbol Ligleri (SEF), sağlık bakanlığına mesaj yollayarak coronavirüs salgını sebebiyle askıya alınan liglerin 14 Haziran'da başlamasını istediklerini duyurdu.

16.05.2020-18:21 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-18:19) İsveç'te Kulüpler Liglerin Başlamasını İstiyor

İsveç 1. ve 2. liglerindeki takımların bağlı olduğu SEF, yeni tip coronavirüsün (Covid-19) yayılması korkusuyla futbol karşılaşmalarının yapılmasına yeşil ışık yakmayan sağlık bakanlığına mesaj yolladı.

SEF'in resmi internet sitesinden paylaşılan açıklamada, takımların iflas, personellerinin de işsiz kalma durumuyla karşı karşıya olduğu belirterek, "Sezonun 14 Haziran'da başlayabilmesi için gereken tüm tedbirler alındı. Maçların seyircisiz oynanması, düzenli test, güvenli seyahat ve hijyen gereksinimlerinin sağlanması bunlardan bazıları. Alışveriş merkezleri ve lokantaların, yönergelere uymak koşuluyla açılmasına izin veriliyor. Fakat boş tribünlere karşı 11'e 11 futbol oynanamıyor. Mantık bunun neresinde?" açıklaması yapıldı.

İsveç, salgın boyunca çoğu Avrupa ülkesinin tersine sokağa çıkma yasağı, okul ve iş yerlerinin kapatılması gibi sert kısıtlamalar uygulamayı tercih etmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal