İşte Buffon’un Yeni Adresi!

17 yıllık Juventus kariyerine geçtiğimiz sezon nokta koyan İtalyan eldiven Gianluigi Buffon, yeni sezonda Fransız devi Paris Saint-Germain forması giyecek.

06.07.2018-14:44 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-14:42) İşte Buffon’un Yeni Adresi!

Geçtiğimiz sezon sonunda Juventus ile yollarını ayıran efsane kaleci Gianluigi Buffon’un yeni sezonda hangi takımda forma giyeceği büyük merak konusuydu…

Futbolseverlerin merakla beklediği bu soru yanıt buldu. Fransa Ligue 1 ekiplerinden Paris Saint-Germain deneyimli kaleci ile 2 yıllık anlaşmaya vardı.

Sky Sport İtalya'nın yaptığı habere göre Buffon, PSG ile 2 yıllık anlaşma sağladı. Fransızların Buffon transferini pazartesi resmen duyuracağı belirtildi. PSG'nin, 40 yaşındaki eldiven için tıpkı Neymar transferinde olduğu gibi Eyfel Kulesi'ni PSG renkleri ve Buffon'a hoşgeldin mesajıyla ışıklandıracağı ifade edildi.

Kariyerine İtalya Serie A ekiplerinden Parma'da başlayan tecrübeli kaleci, 2001 yılında transfer olduğu Juventus'ta futbol tarihine geçecek birçok başarı kazandı. Siyah beyazlı ekipte 1 sezonu İtalya İkinci Futbol Ligi (Seri B) olmak üzere 17 sezon geçiren Buffon, 9 Serie A şampiyonluğu kazandı. 12 kez Serie A'da ‘Yılın Kalecisi’ ödülünü kazanan Buffon, 2 defa ‘UEFA Yılın Kalecisi’ ve 1 defa da ‘UEFA Yılın Futbolcusu’ ödülünün sahibi olmayı başardı.

İtalya Milli Futbol Takımı ile 176 karşılaşmaya çıkan 40 yaşındaki Buffon, bu karşılaşmaların 77'sinde kalesini gole kapatarak İtalya futbol tarihinde en çok karşılaşmada gol yemeyen kaleci unvanının sahibi oldu.

Başarılı kalecinin kariyerindeki tek büyük eksik ise UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu…

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal