İşte Arda Turan'ın Sevk Detayları! Hakemlere Ne Dedi?

Medipol Başakşehir’in Demir Grup Sivasspor ile karşılaştığı mücadelede, yardımcı hakem Erdinç Sezertam'a yönelik müdahalesi sebebiyle kırmızı kart gören Arda Turan için, maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun yazdığı rapor belli oldu.

08.05.2018-12:40 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-12:37) İşte Arda Turan'ın Sevk Detayları! Hakemlere Ne Dedi?

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında konuk ettiği DG Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır bir yara alan Medipol Başakşehir’de hakemlere yönelik eylem ve sözleri nedeniyle kırmızı kart gören Arda Turan’ın alacağı ceza merak konusu olurken, sevk gerekçeleri de belli oldu.

Maçın yardımcı hakemi Erdinç Sezertam'a müdahalesi sebebiyle karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu tarafından kırmızı kart gören Arda Turan'la ilgili hakem Uğurlu'nun yazdığı rapor belli oldu.

Yaşar Kemal Uğurlu'nun belirttiği raporda, Arda Turan'ın gördüğü kırmızı kartın ardından kendisine el kol hareketleriyle birlikte yumruğunu sıkarak "Şerefsizler, Allah belanızı versin" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

FİİLİ MÜDAHALE KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLECEK

Hakem Uğurlu'nun raporu kapsamında TFF Disiplin Talimatı'nın 41. maddesine ilişkin "hakaretten" en az 3-4 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Arda Turan'ın, kırmızı kart görmesine sebep olan yardımcı hakem Erdinç Sezertam'a yönelik hareketinin ise "saldırı" kapsamına girmediği ve geçmişte yaşanan benzer olaylarda olduğu gibi Arda Turan’ın da disiplin talimatının 36. maddesinde yer alan "fiili müdahale" kapsamında PFDK'ya gönderileceği ifade edildi.

SALI GÜNÜ RESMİYETE KAVUŞACAK

Futbol Disiplin Talimatı'nın 36. maddesinin 5. fıkrasında, "İhlalin TFF mensuplarına yönelik olması ve fiili müdahale içermesi durumunda futbolculara 3 ile 6 maç arasında men cezası verilir" demesi yıldız oyuncunun yardımcı hakeme yönelik fiili müdahalesinin ise alt sınırdan uzaklaşarak üst sınırdan gelebileceği öğrenildi.

Karşılaşmanın orta hakemi Uğurlu'ya yönelik hakaretinden ötürü 3 ile 4 maç arasında bir men cezası tehlikesi bulunan Arda Turan’ı, yardımcı hakeme yönelik fiili müdahalesi nedeniyle de 5 ile 6 karşılaşma arasında bir ceza tehlikesi bekliyor. Her iki eyleminden ötürü toplamda 8 ile 10 maç arasında bir ceza alması gündemde olan Arda Turan ile ilgili sevk işleminin salı günü öğle saatlerinde resmiyete kavuşacağı bildirildi.

Sporx

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal