İspanya Süper Kupanın Galibi Atletic Bilbao

İspanya futbolunun en köklü organizasyonlarından biri olan Süper Kupa mücadelesinin final karşılaşmasında Atletic Bilbao rakibi Barcelona'yı saf dışı bırakarak sezonun ilk kupasının sahibi oldu.

18.01.2021-11:09 - (Son Güncelleme: 18.01.2021-11:06) İspanya Süper Kupanın Galibi Atletic Bilbao
Sevilya'nın Olimpico de la Cartuja Stadı'nda oynanan final karşılaşmasında yarı finalde Real Sociedad'ı eleyen Barcelona ile Real Madrid'i kupanın dışına iten Atletic Bilbao karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Barcelona ilk yarının 40. dakikasında, Antoine Griezmann'ın golüyle 1-0 öne geçti.

Athletic Bilbao'nun ise bu gole yanıtı gecikmedi, 42. dakikada Oscar de Marcos ile karşılık verince skor 1-1' e gelirken iki ekip soyunma odalarına beraberlikle gitti.

İkinci yarı, 57. dakikada Athletic Bilbao'dan Raul Garcia'nın attığı gol sonrası VAR'a başvuran hakem, ofsayt kararıyla golü iptal etti.

Karşılaşmanın 77. dakikasında Fransız futbolcusu Griezmann ile bir kez daha öne geçen Barcelona, bu avantajını koruyamadı.

Bask takımı 90. dakikada Asier Villalibre ile skora tekrardan eşitliği getirince karşılaşmanın normal süresi 2-2 tamamlandı.

Uzatma devresinin hemen başında, 93. dakikada İnaki Willams'ın güzel golüyle maçta ilk defa öne geçen Athletic Bilbao, sahadan 3-2 galip ayrılarak Süper Kupa'nın sahibi oldu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal