İspanya, Dünya Kupası Adaylığı İçin Fas ve Portekiz’e Teklifte Bulundu!

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, resmi ziyaret için gittiği Fas'a Portekiz ile beraber 2030 Dünya Kupası'nı düzenlemek adına birlikte aday olması önerisinde bulundu.

19.11.2018-17:44 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-17:42) İspanya, Dünya Kupası Adaylığı İçin Fas ve Portekiz’e Teklifte Bulundu!

El Pais gazetesi tarafından Başbakanlık kaynaklarına dayandırılarak verilen haberde, İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in 13 Eylül'de İspanya Başbakanı Sanchez ile gerçekleştirdiği görüşmede; İspanya, Fas ve Portekiz'in 2030 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak adına adaylık sunması önerisinde bulunduğu kaydedildi.

Haberde ayrıca, Sanchez'in de bu öneriyi "iyi bir fikir" olarak gördüğü ve Dünya Kupası'na üç ülkeli adaylık önerisini, Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani'ye ilettiği belirtildi.

2026 Dünya Kupası ev sahipliğini ABD-Meksika-Kanada üçlüsüne kaybeden Fas'ın, 2030 Dünya Kupası için Tunus ve Cezayir ile ortak bir adaylık sunma düşüncesinde olduğu iddia edildi.

Temmuz 2017’de Uruguay, Arjantin ve Paraguay, 2030 Dünya Kupası'na ortak ev sahipliği yapmak adına aday olacaklarını duyurmuş, Güney Kore, Kuzey Kore, Japonya ve Çin de bu şampiyona için ortak adaylık sunma çalışmaları başlattığını açıklamıştı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal