IOC Üyesi Pound: '2020 Tokyo İptal Edilebilir'

IOC'nin en eski üyesi Dick Pound, korona virüsün mayıs sonuna kadar çaresi bulunamaması durumunda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın iptal edilebileceğini açıkladı.

25.02.2020-16:49 - (Son Güncelleme: 25.02.2020-17:06) IOC Üyesi Pound: '2020 Tokyo İptal Edilebilir'
Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) en eski üyesi Dick Pound, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın ileri bir tarihe ertelenebileceği ya da iptal edileceğini açıkladı.

IOC'nin en eski üyesi olan Dick Pound Associated Press'e gerçekleştirdiği duyuruda, "2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları, 24 Temmuz ve 9 Ağustos'ta düzenlenecek. 2 ay öncesine kadar koronavirüs kontrol altına alınamazsa kesin bir karar vereceğiz. Öncelikle, güvenliği düşünmek zorundayız. Olimpiyat Köyü, oteller, medya mensupları için tehlike mevcut. Bu yeni bir savaş türü ve bununla yüzleşmek zorundayız. İnsanlar kendi kendine, 'Bu şartlar altında ve güvenlik yokken, Tokyo'yu gerçekten yapmalı mıyız' diye sormalı." sözlerini söyledi.

"Sporcular, olimpiyatlar gerçekleşecekmiş gibi çalışmalarına devam etsin." sözleriyle konuşmasını devam ettiren Dick Pound, "11 bin Olimpik sporcu ve 4400 Paralimpik sporcu olacak. Şu an Tokyo'ya gideceklermiş gibi hazırlanmalılar. Spora odaklanalım." ifadelerini kullandı.

'IOC'de iptal ya da erteleme konuşuldu mu?' sorusuna ise Dick Pound, "Bu çok büyük bir karar ve elinizde somut veriler olmadığı müddetçe bu kararı alamazsınız. Şu ana kadar masaya oturup erteleyelim ya da iptal edelim gibi bir gündemle konuşmadık. Ancak, erteleme kararını hemen alamazsınız. Örnek verecek olursak, 'Ekim ayında yapalım' diyemeyiz. Tüm spor organizasyonlarını, ligleri, farklı sezonları ve turnuvaları, TV haklarını ilgilendiren çok geniş ölçekte bir durum." yanıtını verdi.

1896'da 1.'si yapılan modern Olimpiyat Oyunları, yalnızca 2. Dünya Savaşı sırasında ve yine Tokyo'nun ev sahipliğinde olan 1940 senesinde ertelenmişti.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal