Hikmet Karaman'dan Yabancı Kuralı Açıklaması

Yeni Malatyaspor Teknik Patronu Hikmet Karaman, deplasmanda Sivasspor'u 1-0 yendikleri karşılaşmanın sonrasında yabancı sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

09.07.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 09.07.2020-09:58) Hikmet Karaman'dan Yabancı Kuralı Açıklaması

Yeni Malatyaspor’un deneyimli hocası Hikmet Karaman, Sivasspor karşılaşması sonrası yabancı sınırı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Hakem performansı için de konuşan Karaman, "Çok zor bir maç. Bitigen hocayı Başakşehir maçında gördüm. Biz galip gelirken de, mağlup olurken de bazı şeyleri anlatmaya çalışıyoruz. 4. hakemi de kutluyorum. Taktik verirken çizgiyi aşıyorsun. Beni attıran hocamın yönettiği maçlara da baktım. Çizgi aşılır pozisyonlarda taktik verilirken. Farklı bir günde, farklı bir ortamdayız nihayetinde." ifadelerini kullandı.

'TÜRK OYUNCULARIN DA HAKLARININ YENMEYECEĞİ BİR SİSTEM OLSUN'

Karaman, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulunun, Süper Lig ve TFF 1. Lig'de yabancı oyuncu sınırında değişikliğe gitmesiyle alakalı soru üzerine ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu konuya iki taraflı bakmak gerekiyor. Yani sınırlandıralım da diyebilirsiniz veya serbestlikte belli kurallar koyalım da diyebilirsiniz. Bence ulemaların, konuyla ilgili bilgi sahibi olan kişilerin iyi bir çalışma yapması gerekiyor. Çünkü biz teknik adamlara bu sorular spontane soruluyor. Geçmişten deneyimimiz var, 5+2, 4+2, +2'lerin hepsine karşı çıktım. Kulübeyi bozuyor, teknik adamı bozuyor, taktiksel değişikliği bozuyor. Yabancı çıkartıp, yabancı sokmak zorunda kalıyorsunuz. Ama genelde düşünüldüğünde kaç yabancıyla kulüpler devam edebilsin. Bunu geri plana baktığınızda 3-4 sene sözleşmesi olan kulüplerimiz var, bir sürü para vermişler yabancılara. Yani işin ehli olan insanların bir araya gelip bir fikir yapması gerekiyor. Şahsi kanaatim iyi olan, takımı geliştirecek, takıma katkı yapacak, takımın karakterini yükseltecek yabancıların olması gerekiyor. Ama Türk oyuncularının da hakları yenmeyecek bir sistem olsun. Yabancılar ekonomik haklarını istediği gibi savunurken yerli oyuncuların da aynı şekilde hakları olması lazım."

'DİNLENME SÜRESİNİN UZUN OLMASI BENCE FUTBOLCUMUZ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ'

Teknik adam Karaman, Süper Lig'de gelecek sezonun 11 Eylül'de başlayacak olmasıyla alakalı yaptığı değerlendirmede de "En azından milli takım, oyuncuların formu ve hazırlık maçları düşünülüyor. Yani bu gibi konularda kollektif empati yapmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Bu gibi durumlarda Türk futbolunun çıkarlarına göre kararlar alınması gerektiğinin altını çizen Karaman, hafta içi maçlar oynanmaya başlamasıyla beraber sakatlıkların arttığını savundu.

Karaman, futbolcuların salgın zamanından sonra ne kadar hazırlıklı olduğunun tartışılması dooğru olduğunu açıklamalarına ekleyen Karaman, "Dinlenme süresinin uzun olması bence futbolcumuz açısından çok önemli." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal