Hikmen Karaman: 'Küme Düşme Kaldırılsın' Talebi Yanlış'

BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Patronu Hikmet Karaman, bazı takımların "küme düşme kaldırılsın" isteğiyle alakalı olarak, "Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

05.06.2020-16:29 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-16:26) Hikmen Karaman: 'Küme Düşme Kaldırılsın' Talebi Yanlış'

Süper Lig'de lig düşme bölgesinin bir sıra üstünde bulunan BtcTurk Yeni Malatyaspor'un hocası Hikmet Karaman, canlı yayınında açıklamalar yaptı. Yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını boyunca Yeni Malatyaspor için düzenli olarak testler uyguladıklarını belirten Karaman, "İlk testler sonucu pozitif çıkan oyuncumuz vardı. O futbolcu bir hafta hastanede kaldı. Sonra kendisi evinde karantinaya girdi. Daha sonra da zaten testi negatif çıktı. Ancak 3. testte pozitif çıkan arkadaşlarımız iki kez daha teste girdi ve o testler negatif çıktı. Bu sonuç için son derece mutluyuz, sevinçliyiz" şeklinde konuştu.

'13 HAZİRAN'A HAZIRLANIYORUZ'

Futbolcuların çalışmaları ve son durumuyla alakalı ise Karaman, "Şu anda hem psikolojik, hem de antrenman birlikteliği olarak takım halindeyiz. Sadece bir oyuncumuz karantina altında. Dolayısıyla herhangi bir problemimiz yok. Allah'ın izniyle 13 Haziran için lige hazır hale gelip maçımıza çıkacağız" açıklaması yaptı.

'EN ÖNEMLİ NOKTA TAKIMLA BİRLİKTE ÇALIŞAMAMAKTI'

Yeni Malatyaspor'da kendi zamanında önce gerçekleşe düşüşün sorulması üzerine Karaman, "Zaten bu düşüş yaşanmasaydı biz gelmezdik. Değişiklikler olmazdı. Şöyle bir şanssızlığımız var. 2 gün önce Konya maçına çıktık. 45. dakikada penaltı, 10 kişi kaldık ama maçı 1-1 bitirdik. Daha sonra içeride erteleme maçı vardı. Trabzon maçını kaybettik. Orada da 8 futbolcu lisansları olmadığı için oynayamadı. Bizim için dezavantajdı. Sonra Kayseri deplasmanında kaybettik. Çok net pozisyonlardan yararlanamadık. Burada en önemli nokta takımla birlikte çalışamamaktı. O çok önemliydi bizim için... Belki de bu ara bize daha faydalı hale geldi diyebiliriz. 3 haftadır takımla beraber çalışıyoruz. Bu mutlaka lige yansıyacaktır. Aslında bütün takımlar için çok zor bir periyot... Çünkü yükselişte olan, üst üste maç kazanan takımlar vardı. Bir galip gelip, bir mağlup olan veya bizim gibi ligde ikinci yarı başarılı bir sezon başlangıcı yapamayan takımlar vardı. Malatyaspor olarak kalan 8 maçımızda çok iyi bir başlangıç yapıp ligde kalmak için puanlarımızı alıp, kendi işimize bakmak istiyoruz. Yeni Malatyaspor olarak ligde kalacağımıza inanıyorum" cevabını verdi.

'KÜME DÜŞME KALDIRILSIN TALEBİ YANLIŞ'

Bazı takımların lig düşme iptal olsun isteğini de değerlendiren tecrübeli teknik direktör, "Küme potasındaki takımların küme düşme kaldırılsın talebi kamuoyunda takdir toplamıyor. Bu tür yaklaşımları doğru bulmuyorum. Tüm takımlar çıkıp oynamalı" diye belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal