Hidayet Türkoğlu: Kobe Bryant Basketbolu Dünyaya En İyi Tanıtan İnsanlardan Birisiydi

"Kobe, bana göre Michael Jordan'dan sonra basketbolda dünyaya gelmiş en önemli insandır. Bence basketbolu dünyaya en iyi tanıtan insanlardan birisiydi."

27.01.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 27.01.2020-15:41) Hidayet Türkoğlu: Kobe Bryant Basketbolu Dünyaya En İyi Tanıtan İnsanlardan Birisiydi

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, California'da yaşanan helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden 41 yaşındaki NBA'in efsane oyuncusu Kobe Bryant'la ilgili, "Kobe, bana göre Michael Jordan'dan sonra basketbolda dünyaya gelmiş en önemli insandır. Bence basketbolu dünyaya en iyi tanıtan insanlardan birisiydi." İfadelerinde bulundu.

Solgar Vitamin Erkekler Türkiye Kupası kura çekiminin sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hidayet Türkoğlu, Kobe Bryant'ın vefat haberi ile dün gece çok tuhaf bir süreç geçirdiğini ifade etti.

Uzun yıllar efsane basketbolcu ile NBA'de karşılıklı oynadıklarını söyleyen Türkoğlu:
"Rakip olmaktan gerçek anlamda da keyif aldığım, insan olarak tanıdığım birisinin bu genç yaşta talihsiz bir şekilde ölüm haberini almak fazlasıyla üzdü. Kobe, bana göre Michael Jordan'dan sonra basketbolda dünyaya gelmiş en önemli insandır. Bence basketbolu dünyaya en iyi tanıtan insanlardan birisiydi. Bu anlamda gerek saha içi gerekse basketbol dışında bu branşı dünyaya yaymak için yaptığı işler gerçekten takdire şayandır. İnsan şoke oluyor. İnanın bir veli olarak, normal bir kişi olarak da insan çok üzülüyor. Genç yaşta kızımızın böyle talihsiz bir kazada hayatını kaybediyor olması tabii ki de üzücü. Dediğim gibi, Allah kalanlarına başta karısına, diğer çocuklarına ve ailesine sabır versin. Onun yaptıkları hiçbir zaman unutulmayacak. Basketbol için gerçekten üzücü bir durum." Açıklamalarında bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal