Halı Sahada da ‘VAR’!

Şanlıurfa’da yaşan 21 yaşındaki Nihat Özdemir, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin futbola güzellik kattığını belirterek, arkadaşlarının da daha doğru kararlarla futbol oynayabilmesi için 'VAR' sistemini halı sahada uyguluyor.

10.09.2018-15:08 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-15:06) Halı Sahada da ‘VAR’!

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'nde bir grup genç, abone oldukları halı sahada yaptıkları karşılaşmalarda, yaşanan tartışmaları önlemek ve daha doğru kararlar alabilmek için ‘VAR’ sistemini uygulamaya başladı.

Sahada tartışmalı ve gergin durumlara önlem almak amacıyla uygulamayı arkadaşlarına sunan 21 yaşındaki Nihat Özdemir, arkadaşlarının da sıcak bakmasıyla sistemi uygulamaya başladı. Bu sezon Türkiye'de Spor Toto Süper Lig'de de kullanılan VAR sistemini doğruluk adına halı sahada uyguladıklarını söyleyen Özdemir, uygulama ile birlikte daha sağlıklı kararlar aldıklarını ve itiraz etmeden tartışmasız bir futbol ortamı yarattıklarını belirtti.

İlginç görüntülere sahne olan halı saha müsabakasında karşılaşmanın hakemi Osman Sarar, tartışmalı pozisyonlarda 2 kameraman tarafından çekilen görüntüleri, yardımcı hakemle beraber bilgisayarda izleyerek, doğru karara ulaşıyor.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal