'Hakem Hataları İsyana Göre Yapıldı'

Eski hakem Deniz Çoban, 25. hafta maçlarına atanan hakemleri kaleme aldı.

05.03.2020-10:10 - (Son Güncelleme: 05.03.2020-10:15) 'Hakem Hataları İsyana Göre Yapıldı'
25. hafta atamalarında dikkatimi çeken husus şu: Geçen hafta hakem olarak görev yapan 9 hakemin 6’sı bu hafta tekrar düdük çalacak, diğer 3’ü de VAR masasında olacak. Geçen hafta VAR’da olan 9 hakemin 3’ü Süper Lig’de düdük çalarken, diğerleri de yine değişik görevler alacak. Yani geçen haftanın 18 hakemi de tekrar bu hafta görev başında olacak. Normal şartlarda, bunun anlamı MHK penceresinden şudur: “Geçen hafta görev alan tüm hakemlerimiz üstün başarı gösterdiler ve bu hafta da tamamına tekrar görev vererek bu isimleri ödüllendirdik!

Neresinden bakarsanız bakın büyük garabet bu... 9 maçın hiç birinde de mi tek kusur yoktu? Hepsi mi sorunsuzdu? Verilen tüm penaltılar, gösterilen tüm kartlar doğru muydu? Tabii ki hayır! Anlaşılıyor ki son düzlüğe girerken MHK tüm atama kriterlerini rafa kaldırdı. Ödül/ceza yok! Artık MHK’nin tek düşüncesi var: Her maça bir hakem, 1 VAR atayalım. Atanan isimlere takımlardan ses çıkmasın. Tecrübe olarak maça uygun bir isim olsun! Performansı yetersiz de olsa olur, bakarsın bu hafta iyi maç yönetir!

Onca hata yapan hakem varken; 2 hafta önce Beşiktaş-Trabzonspor maçını yöneten Aydınus’un hala hakem olarak görev almaması dikkatimi çekti. Genelde başarılı maç çıkartan Aydınus, Sörloth-Atiba mücadelesinde faul çalınmadığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Geçen hafta 10’a yakın kart hatası yapan hakem bu hafta görev yapacaksa ve Aydınus bekleyecekse; o halde atamaların takımların isyanına ve sesinin gürlüğüne göre şekillendiğini de söyleyebiliriz.







DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal