Hakan Çalhanoğlu: 'Başta Ciddiye Almadım'

Milan'da top koşturan Hakan Çalhanoğlu, dünyayı saran coronavirüs salgını ve bir yıl sonraya ertelenen EURO 2020 ile alakalı açıklamalarda bulundu.

21.03.2020-10:15 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-10:12) Hakan Çalhanoğlu: 'Başta Ciddiye Almadım'

Milan’da futbol hayatını sürdüren milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, İtalya'da günden güne daha kötüye giden coronavirüs salgını ile alakalı konuştu. Şu anda Almanya'da bulunduğunu vurgulayan tecrübeli yıldız, kendi durumunu da belirtti. Hakan Çalhanoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

“Milano modern bir şehir, herkes ciddiye almamış olabilir. İnsanlar gidişatına göre ciddiye almaya başladı. Kimse evinden dışarı çıkmıyor. İnsanlar balkonlarda müzik açıp eğleniyor, kendilerini motive etmeye çalışıyorlar.”

‘DOKTORLARA SAYGI DUYMALIYIZ’

“Almanya'da Mannheim'dayım, sokağa çıkma yasağı muhtemelen pazartesi başlayacak. İnsanlar şimdilik sokağa çıkıyor ama bugün tüm dükkanları kapattılar, polisler kontrol ediyor. Herkes kurallara uymuyor, yapacak bir şey yok. Ben bile ciddiye almadım coronayı ilk etapta. Allah Allah, nasıl dışarı çıkmayacağım dedim ama çoluğumuz, çocuğumuz var, haberleri okudukça korkmaya başladım. Yukarıdan gelen kurallara uymamız gerekiyor, doktorlar her şeyi bizden iyi biliyor, saygı duymalıyız.”

‘TAKIM OLARAK ZLATAN’IN KAMPANYASINA KATILDIK’

“Pazartesi Milano'ya dönmem lazımdı, 31'ine kadar uzattılar, mesaj geldi. Zlatan bir kampanya başlattı, İtalya'da durum çok kötü. Biz de takım olarak bu kampanyaya katıldık. Afrika'ya uçan da Fransa'ya uçan da var, geri dönüşümüz nasıl olacak, ben de bilmiyorum. Her gün haberlerden takip ediyoruz, biz de beklemedeyiz. Ailesini düşünen de çok kişi var, ülkesinde olan çok var.”

‘ÇOK ŞÜKÜR MİLAN'DA KİMSE YAKALANMADI’

“Milan'da takımda çok şükür kimse yakalanmadı coronaya. Her gün bize evden çıkmayın, ciddiye alın bu konuyu diyorlar. Kalabalık ortamlarda olmamaya çalışın, elinizi dezenfekte edin diyorlar. Biz de doktorlardan gelen uyarılara uymaya çalışıyoruz.”

‘FUTBOLU ÖZLEDİM’

“Bize program yolladılar, WhatsApp'ta grup var. Çalışmaları bize yolladılar. Özel olarak çalışıyoruz. Futbol okulunda tek başıma çalışıyorum ben, kimseyi yanıma alamıyorum, kurallara uymaya çalışıyorum. Yarın olsa, 90 dakika oynarım. Futbolu özledim, insan özlüyor. Fiziksel olarak bir kaybım yok, kendimi fit tutuyorum, çalışıyorum.”

‘BU SENE OYNAMAK İSTERDİK’

“Her şeyden önce sağlık. Bir yandan seviniyorum, çok sakat oyuncumuz vardı milli takımda. Onların olmaması üzücüydü. Güzel bir aile havası yakalamıştık. Bu sene oynamak isterdik, seneye ertelendiği için üzgünüz. Merih, Yusuf, Cenk... Biz iyi bir takımız. Geri dönsünler, onlar da bize lazım.”

‘BİR TÜRK OLARAK İTALYA’NIN YANINDAYIM’

 

“Ekonomi konusunda ne söylesem yalan. Şu anda tabii ki herkes etkileniyor ama çekip gideceğim diyen yok. Ben de İtalya'nın arkasındayım Türk olarak, yardım etmeye çalışıyoruz. Biz maaşımızı alıyoruz, her şey gayet normal.” İfadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal