Gymnasiade'de Milli Sporculardan Büyük Başarı!

Dünyanın en büyük okul sporları şampiyonası olan Gymnasiade 2018’de milli sporcular tam 27 madalya kazandı. Şampiyonada, Manisa Büyükşehir Belediyespor’un cimnastikteki altın kızı Ayşe Begüm Onbaşı gümüş madalya kazandı.

10.05.2018-14:00 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-13:54) Gymnasiade'de Milli Sporculardan Büyük Başarı!

Madalyalara ambargo koyan 'Altın kız' lakaplı Ayşe Begüm Onbaşı da Fas'ın ev sahipliğinde düzenlenen 17. Gymnasiade'de 59 ülkeden 3 bin sporcunun katılımıyla gerçekleşen 17. Gymnasiade'de gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Dünyanın en büyük okul sporları şampiyonasında milli sporcularımız toplamda 27 madalya kazanmayı başardı.

Milli takım 5 altın, 6 gümüş, 16 bronz madalyaya ulaşırken, Manisa Büyükşehir Belediyespor kulübünün sporcusu Ayşe Begüm Onbaşı, aerobik cimnastik tek bayanlarda ikincilik kürsüsünde yer aldı. Aerobik jimnastik tek erkekler kategorisinde ise ilk kez katıldıkları olimpiyatta, Emir Erışık dünya 5.'si ve çiftler kategorisinde Sezin Sürüm ve Erkut Ergin yine dünya 5.'liğini kazanarak büyük bir başarı elde etti.

BAKAN BAK’TAN KUTLAMA

"Fas'ın ev sahipliğinde düzenlenen 17. Gymnasiade'de milli sporcularımızın elde ettiği dereceler bizlere büyük bir gurur yaşattı. Bu değerli organizasyonda 5 altın, 6 gümüş ve 16 bronz madalyanın sahibi olan milli sporcularımızı gönülden tebrik ediyorum. Sporcularımızın, bu güzel dereceleri, kariyerleri boyunca sık sık tekrarlamalarını temenni ediyorum. Genç kardeşlerimizin bu önemli başarıları kazanmalarında emeği geçen herkesi kutluyorum."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal