Guardiola, Sterling’e Sahip Çıktı!

İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City’nin İspanyol menajeri Pep Guardiola, Chelsea taraftarları tarafından ırkçı saldırılara maruz kalan oyuncusu Rahem Sterling’e destek çıktı.

12.12.2018-12:45 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-12:43) Guardiola, Sterling’e Sahip Çıktı!

Manchester City menajeri Pep Guardiola, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Hoffenheim ile karşılaşacakları müsabaka öncesinde basın toplantısında konuştu. Başarılı çalıştırıcı, Chelsea ile oynanan maçta rakip taraftarların ırkçı saldırılarına uğrayan Raheem Sterling’e sahip çıktı.

Guardiola konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Irkçılık her yerde, yalnızca futbolda değil. Daha iyi bir gelecek adına hepimiz ırkçılıkla birlikte savaşmalıyız. Yalnızca İngiltere’de de değil, dünyanın her yerinde ırkçılık söz konusu. Bu yüzden derin bir utanç içerisindeyim. Chelsea, konuya ilişkin polise çok yardımcı oldu. Bu sebeple Chelsea kulübü yetkililerine teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Medyaya da eleştiride bulunan 47 yaşındaki teknik adam, “Dünyada gerçek güç siyasetçilerde değil, medyada. Bu durumun sorumlularından biri de medya. Sosyal medyada herkes, istediğini yazmakta özgür. Raheem de sosyal medyayı sık kullanan bir oyuncu. Ona, hakkında yazılanları umursamamasını söyledim. Irkçılık her yerde var. Bunun hala konuşuluyor olması utanç verici. Raheem harika bir çocuk. Sadece teni siyah diye bu saldırılardan etkilenecek mi sanıyorsunuz? Hayır.” değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal