Gregg Popovich: 'Trump’ın Birazcık Beyni Olsa Çıkıp Bir Şey Söylerdi'

San Antonio Spurs ve ABD Milli Takımı'nın hocası efsane antrenör Gregg Popovich, George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin sonrasından ABD'de yaşanan protestolar ile ilgili açıklamalarda bulundu.

02.06.2020-08:52 - (Son Güncelleme: 02.06.2020-08:48) Gregg Popovich: 'Trump’ın Birazcık Beyni Olsa Çıkıp Bir Şey Söylerdi'

Amerika Birleşik Devletleri, George Floyd’un polis memuru tarafından katledilmesinin sonrasında protesto gösterileri ile sarsılıyor. Binlerce vatandaşın sokağa döküldüğü olaylarda polisin kaba kuvveti protesto ediliyor.

Birçok ünlü kişinin de destek olduğu gösteriler ile ilgili açıklamalar yapan San Antonio Spurs ve ABD Basketbol Milli Takımı’nın hocası efsane isimlerden Gregg Popovich, çok sert ifadelerle Donald Trump’ı topa tuttu. The Nation’dan Dave Zirin'e açıklamalarda bulunan Gregg Popovich, sistemin değişmesi gerektiğini belirtti.

Polis şiddetinin ve ırkçılığın daha önce de birçok defa gerçekleştiğine dikkat çeken Popovich "Ama hiçbir şey değişmiyor. Protestoların bu kadar hararetli olmasının nedeni de bu… Ancak liderler sorunun ne olduğunu anlamaya çalışmadıkları sürece hiçbir değişiklik olmayacak. Beyaz Amerikalılar, sürekli bu problem üzerine düşünmekten kaçındı. Bu da değişmeli" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump hakkında da sert ifadeler kullanan Popovich, şunları dedi:

"Trump halkı birleştirmeye çalışmıyor. Bu inanılmaz! Trump’ın birazcık beyni olsa, üstelik yüzde 99 oranında kötülük için çalışsa bile, insanları birleştirmek için çıkıp kalabalığa bir şey söylerdi. Ama bunu umursamıyor. Ne yapılması gerektiği çok açık… Basit bir şekilde ‘Siyahların yaşamları değerlidir' diyen bir başkana ihtiyacımız var. Ancak Trump bunu yapacak kişi değil. Trump sadece bölücü değil aynı zamanda bir yok edici… Onun varlığı senin ölümün demek."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal