Gordon: 'Bir Dönem İntihar Etmeyi Düşündüm...'

Eski NBA basketbolcusu Ben Gordon, The Players Tribune'da yayımladığı yeni bir yazıda, bir zamanlar intihar etmeyi düşündüğünü açıkladı.

21.02.2020-16:18 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-16:13) Gordon: 'Bir Dönem İntihar Etmeyi Düşündüm...'
Gordon, 11 yıllık bir NBA hayatı sonrasındaki zihinsel sağlığı konusunda bir öykü yazdı ve Orlando Magic ile 2014-15 sezonunda basketbol hayatını bitirdikten sonra, birçok defa intihar etmeyi düşündüğünü söyledi:

"Yani, geriye kalan tek şey araftan kurtulmaktı. Kendimi öldürmeye takıntılıydım. Tüm araştırdığım, düşündüğüm şey buydu. Bir gece panik ataklarım o kadar kötüye gitti ki aklıma gelen tek şey kaçmaktı. Size şöyle söyleyeyim... bir hayvan gibi oluyorsunuz. İçgüdüsel bir şey."

Gordon'un basketbol hayatı bittiğinde, zihinsel sağlığının hızla berbat bir hale geldiğini aktardı:

"Tüm kariyerim boyunca, koyun kıyafeti giymiş bir kurt gibiydim. Ama basketbol topum artık olmadığında, kurt dışarı çıkmaya başladı. Artık saçlarımı kesmek umurumda değil, tıraş olmak umrumda değil. Artık kafamın içindeki düşünceler dışında hiçbir şey umrumda değil."

"Akıl hastalığı herkese dokunur. Her topluluğa, her insana. Ya sana ya da sevdiğin birine bir noktada dokunacak... Umarım bu hikaye, okuyan birine yardımcı olur. Bu hikaye ile bağlantı kurabiliyorsan, benim yaptığımı yapma. Yardım al. Çünkü sen deli değilsin. Hasarlı değilsin. Sadece bizim gibi insansın."

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal