Golf Sahasında Kaç Delik Var?

Golf, çimenlerle kaplı özel bir alanda küçük sert bir topla oynanan bir spordur. Peki Golf sahalarında kaç delik vardır? Golf nasıl oynanır? Golf hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

22.01.2021-10:20 - (Son Güncelleme: 22.01.2021-10:20) Golf Sahasında Kaç Delik Var?

Golf oyununun amacı topları deliklere isabet ettirip içine sokmaktadır. Bu oyunda rakipler birbirlerine müdahale etmez. Bir golf sahasında kaç delik vardır ve golf oyununun kuralları nelerdir? İşte haberin detayları...

GOLF SAHASINDA KAÇ DELİK VARDIR?

Bir golf sahasında 9 veya 18 adet delik bulunmakta olup her deliğin farklı bir özelliği ve görünüşü bulunmaktadır. 

GOLF KURALLARI NELERDİR?

Golf oynarken sportmenlik son derece önemli bir kuraldır. Golf oynayanların sahaya saygı göstermesi beklenmektedir. Vuruş sırasında sahaya zarar gelmişse gerekli düzeltmeler yapılır ve top izleri silinir. Sopalar sayılmalı ve en fazla 14 sopa ile oynanabilmektedir. Topun teşhis edilmesi önemlidir, teşhis edilmeyen top kayıp sayılır. 

Rakibi olumsuz etkileyecek hal ve hareketlerden kaçınılmalı, sportmen olmaya önem gösterilmelidir. Vuruş hazırlığına başlayan golfçü vuruşu yapana kadar hareket edilmemeli ve konuşulmamalıdır. Deneme vuruşu, bir deliğe oynamadan önce yapılamamaktadır. Yanlış topa oynanması gibi bir durum karşısında iki vuruş cezası verilmektedir.

GOLF OYUNU HANGİ ÜLKEDE ORTAYA ÇIKMIŞTIR?

Golf, 15. yüzyılın başlarında İskoçya'da ortaya çıkmıştır. Açık hava sporu olarak kabul edilir. İskoçya'da halk arasında oynanan golf sporunda, yuvarlak taşlar kalın sopalar yardımıyla deliklere sokulmaya çalışılmıştır. Kısa süre içerisinde birçok kişinin beğenisini kazanan golf, tüm dünyaya yayılmıştır.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal