Golf İçin Gelen Turistler Türkiye'yi Daha Güvenli Buluyor

Golf için Antalya'ya gelen yabancı turistler, yeni tip coronavirüs salgını çerçevesinde alınan önlemler nedeniyle Türkiye'yi daha güvenli bulduklarını söylüyor.

21.03.2020-17:19 - (Son Güncelleme: 21.03.2020-17:18) Golf İçin Gelen Turistler Türkiye'yi Daha Güvenli Buluyor

Dünyanın çeşitli ülkelerinden tatil ya da golf oynamak için Antalya'ya gelen turistlerden kimisi virüs salgını sebebiyle ülkelerine dönüş yaparken, kimisi de Türkiye'de kaldı.

National Golf Kulübü Genel Müdürü Bekir Kara, gazetecilere verdiği demeçte, golf oynamak için Türkiye'ye gelen kimi turistlerin coronavirüs tehdidi sebebiyle ülkelerine gitmek istemediklerini, Türkiye'yi daha güvenli bulduklarını, hatta Rusya ve Almanya'dan kendilerini arayarak Türkiye'ye gelmek isteyen turistlerin olduğunu ifade etti.

Virüs sebebiyle turizme ve golfe ara verildiğinden de bahseden Kara, taleplere olumlu cevap veremediklerini açıkladı.

Coronavirüs tehdidinin yok olması durumunda turizmde ciddi bir artış beklediklerini kaydeden Bekir Kara, şu ifadeleri kullandı:

"Coronavirüs salgınında Türkiye'de alınan tedbirler neticesinde ülkemizin ne kadar güvenli olduğu algısı oluştu. Bu, turizm ve golf açısından önemli bir fırsat sunuyor. Salgın tehdidi bittiğinde turist sayımızın yüzde 300 artacağını düşünüyorum. Özellikle İspanya, Portekiz, İtalya, Fransa gibi ülkelerde virüsün çok ağır seyretmesi, bu ülkeler için hafızalarda kötü bir düşünce oluşturdu. İnsanlar İspanya'yı tercih etmek yerine Türkiye'ye gelecekler. Bu da bizim için çok büyük bir fırsat."

Golf için Türkiye'ye gelen İrlandalı turist Shoone Osaliban da Türkiye'yi daha güvenli bulduklarını ifade etti.

Osaliban, "Zorunlu olmasam gitmek istemiyorum, burada daha önemli önlemler alındı. Fakat ailemin yanına gitmeliyim" ifadelerini kullandı.

İrlandalı turist Richard Hieyls de yaklaşık 8 yıldır Türkiye'de olduğunu, fakat ülkesine sık sık gittiğini ifade etti.

Coronavirüs sebebiyle ülkesine gitmeye ara verdiğini kaydeden Hieyls, "Türk hükümeti çok yerinde önlemler aldı. Çin gibi ülkelerden çok iyi dersler çıkarttı ve önlemlerini buna göre belirledi. Bu dönemde kişisel temizliğe ve kişilerden uzak durmaya dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

İngiliz turist Keen Henderson ise bir süre daha kadar Türkiye'de kalmayı planladığını kaydetti.

Kendisinin de alınan tedbirlere dikkat ettiğini ifade eden Henderson, zaruri bir durum olmadıkça evde kaldığını, hijyene özen gösterdiğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal