Gökhan Kocakaya: 'Kazanmayı Özledim'

Geçtiğimiz senenin en fazla birincilik kazanan jokeyi Gökhan Kocakaya, yarışların devam etmesini çok istiyor.

23.05.2020-11:24 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-11:20) Gökhan Kocakaya: 'Kazanmayı Özledim'

Bu zamana kadar 1975 defa yarışı önde bitirme başarısı gösteren şampiyon jokey zaferlerine kaldığı yerden sürdürmek istediğini belirtti, "Umarım bu sancılı süreç en kısa zamanda sonuçlanır. Kazanmayı çok özledim. 2019’daki zirve yürüyüşüne bu sezon da devam etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yarışını 2006 senesinde Ankara’da Karadağlı adlı safkan ile kazandı, 2009 senesinde Gazi Koşusu’nda şampiyonluğa aldı, sonrasında başarı dolu yaşamının kilometre taşlarını bir bir geçerek 2019 senesinde ismini zirveye yazdırdı.

Evet, yarış severlerin pistlerde en fazla güvendiği isimlerden biri Gökhan Kocakaya. Senelerdir "en çok kazanan jokeyler” içerisinde yer aldı, geçtiğimiz sene de 1071 yarışa çıktı, 225 defa birinci, 213 defa ikinci, 151 defa üçüncü oldu, 119 kere de tabelayı tamamlayıp 2019 yılına damgasını vurdu.

Gökhan Kocakaya ile yeni tip coronavirüs sebebiyle askıya alınan at yarışları hakkında konuştu.

Coronavirüs seni nasıl etkiledi?

"Açıkçası ilk 10-15 sıradaki jokeyler olarak bizi maddi değil ama manevi açıdan etkiledi. Büyük bir sektörün durması birçok kişiyi zor duruma soktu, maddi kayıplar yaşamasına neden oldu. Biz her sabah yine idmanlara devam ediyoruz. Haftanının belli günleri antrenmanlara katılıyorum. Yarışta at binmek bile ayrı bir heyecan. Bir süredir bundan mahrum kaldık. Ancak olumlu bir yanı ailemle daha fazla vakit geçiriyor olmam. Çocuklarıma ve eşime daha fazla zaman ayırıyorum. Bu da beni mutlu ediyor."

DURMAK YOK

Çalışmaların nasıl devam ediyor, formunu nasıl koruyorsun?

"Haftanın belli günlerinin yanı sıra her pazar idmana çıkıyorum. Günde en az 10-15 atla idman yapıyorum. Bu at üzerinde yaptığım idman... Ekstradan kendime ait bir spor odam var. Koşu bandı dahil birçok aletle çalışma şansım var. Ayrıca, mekanik atla da çalışmalarımı sürdürüyorum. Amacım 2019’da yakaladığım başarıyı bu sezona taşımak."

Bu süreci değerlendirir misin? En çok neyi özledin?

"Dünya ve Türkiye olarak sancılı bir süreçten geçiyoruz. Özellikle başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık personelimiz bizlere destek olmak için büyük fedakarlıklar yaptılar. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Zor dönem ama güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum. Tedbirleri elden bırakmadan ülke olarak bunun üstesinden geleceğiz. Yarışların büyük bir hayran kitlesi var, koşular başladığında onları mutlu etmeye çalışacağız. En çok kazanmayı özledim. Daha sonraki süreçte kısmetse kaldığımız yerden devam etmek istiyorum. Kazasız ve belasız birincilikleri sürdürmek en büyük arzum."

Bir yarışta nelere dikkat ediyorsun?

"Yarışta en çok dikkat ettiğim şey bindiğim attır. Öncelikle bana teslim edilen o mukaddes canlıyı sağlıklı bir şekilde ilgililerine teslim etmek. Daha sonra en güzel sonucu almak için elimden geleni ortaya koymak."

4 BÜYÜK ZAFER

Unutamadığım yarışlar hangileri?

"Çok fazla yarış var. Tabi ki bunların en önemlisi Miramis ile kazandığım 2009 yılındaki Gazi Koşusu... Ardından üç kez birinciliğe uzandığım Cumhurbaşkanlığı Kupası... Tabi Karadağ ile ilk birinciliğimi elde ettiğim yarış ile Berrin ile aprantilikten jokeyliye geçtiğim koşu da unutamadıklarım arasında."

Yurtdışında da at bindin mi?

"Evet birçok ülkede at bindim. Dubai, Macao ve Almanya’da hem Hannover hem de Leipzig’de at bindim. Buralarda birinciliklerim var. Bir süre de İngiltere’de bulundum. Ayrıca ülkemizde düzenlenen 6. Uluslararası Jokey Turnuvası’nı kazandım."

'KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM'

"Gerek Tarım ve Orman Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü’nün aldığı önlemlerle bu sancılı süreçte önemli yol aldığımızı düşünüyorum. Almanya, Fransa, ABD ve Hong Kong başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yarışlar başladı. Biz de tedbirleri titizlikle uygulayarak yarışlara başlamak için hazırız. Hem sosyal hem de ekonomik açıdan atçılığımızın aldığı hasarı en kısa sürede telafi eder, kaldığımız yerden devam ederiz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal