Genk Beşiktaş Maç Sonucu: 1-1

Beşiktaş, Genk'le deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Genk'in beraberlik golü 87. dakikada geldi.

08.11.2018-19:49 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-22:47) Genk Beşiktaş Maç Sonucu: 1-1

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

 

Temsilcimiz Beşiktaş mücadeleye önde baskı yaparak başladı. Özellikle Lens ve Babel'in baskısı zaman zaman etkili olurken, Genk daha kontorllü bir şekilde oyuna başlamayı tercih etti. Oyunda ilk 10 dakikada geride kalırken henüz iki takım da ciddi bir gol pozisyonu üretemedi.

Lens sakatlandı

Mücadelede dakikalar 10'u gösterdiğinde Beşiktaş'ta Lens, arka adalesini tutarak kendini yere bıraktı. Hollandalı futbolcu yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Lens'in yerine oyuna dahil olan isim Mustafa Pektemek oldu.

15. dakikada Necip Uysal rakibine yaptığı hareket nedeniyle mücadelenin ilk sarı kartını gören isim oldu.

Asist Mustafa pektemek gol Quaresma

Mücadelenin 16. dakikasında Quaresma skoru 1-0'a getiren golü kaydetti. Genk'in savunmadan çıkarken yaptığı pas hatasının ardından Mustafa Pektemek'in tek pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Quaresma kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşu kaleciye de çarparak ağlarla buluştu. 1-0

Bu kez karşı karşıya

Mücadelenin 20. dakikasında yine temsilcimiz Beşiktaş gole yaklaşan ekip oldu. Oğuzhan'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Mustafa'nın şutunda top kaleciden döndü. Mustafa Pektemek sakatlık sonrası zorunlu olarak da sahaya girmiş de olsa etkili atakları ile dikkat çekti.

Karşılaşmanın 35. dakikasında Genk'in golcü futbolcusu Samatta, Caner Erkin'e yaptığı sert faul sonrası sarı kart gördü.

39. dakikada Pepe ileride yerde kalmışken Genk oyuna devam etti ve hızlı hücum fırsatı yakaladı. Araya son anda Tolga Zengin girdi ve topu taca attı. Ardından Beşiktaşlı oyuncular Genk'li oyunculara sert tepki gösterdi.

42'de gole yaklaşan taraf bu kez Genk oldu. Korner atışında paslaşarak kullanan ev sahibi Genkli futbolcular daha sonrasında ceza sahasına topu ortaladılar. Topa iyi yükselen Samatta'nın kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

Maçın 45. dakikasında Genk'te tehlike yaratan isim Malinovskiy oldu. 25 yaşındaki Ukraynalı orta saha ilk önce topu Medel'den kurtardıktan sonra ceza sahası dışından sert şut gönderdi. Kaleci Tolga Zengin iyi yer tutarak topu rahatlıkla kontrol etmeyi başardı.

Mücadelenin ilk yarısında başka gol pozisyonu olmayınca soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile giden temsilcimiz Beşiktaş oldu.

Mücadelede 2. yarı başladı. Her iki takımda da herhangi bir oyuncu değişikliği yaşanmadı.

Maçın 49. dakikasında Genk 2. yarının ilk tehlkikeli atağını yarattı. Maehle'nin ceza yayı üzerinden çektiği şut üstten auta gitti.

54'te bu kez de Beşiktaş adına şansını deneyen isim Necip Uysal oldu. Tecrübeli ismin ceza sahası dışından çektiği şut dışarı gitti.

Babel gole çok yaklaştı

Karşılaşmada dakikalar 58'i gösterdiğinde sağ kanatta topla buluşan Quaresma ceza sahasına ortaladı. Hollandalı yıldız futbolcu Ryan Babel hafif yerden gelen topa kafayla vurdu. Top yandan az farkla auta gitti.

60. dakikada ev sahibi Genk ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Ruslan Malinovskiy'nin yerine Sander Berge oyuna girdi.

66'da bir kez daha ev sahibi Genk oyuncu değişikliğine gitme kararı aldı. Paintsil yerine oyuna giren isim Ivan Fiolic oldu.

Oyunda 72 dakika geride kaldı. Beşiktaş ön alanda baskı yaparak Genk savunmasını hataya zorladı. Üst üste yakalanan pozisyonlarda son paslarda siyah beyazlılar isabet sağlayamadı.

Beşiktaş 2. oyuncu değişikliğini 73. dakikada gerçekleştirdi. Genç futbolcu Dorukhan yerini Adem Ljajic'e bıraktı.

Mücadelenin 80. dakikasında tecrübeli stoper Pepe, rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle sarı kart gördü.

83. dakikada Genk yine şansını uzaktan denedi. Jere Uronen ceza sahası dışından şansını denedi. Sert şut üstten auta gitti.

Uzaktan sert şut ağlarımızda!

Mücadelenin 87. dakikasında Sander Berge skoru eşitleyen golü kaydetti. Berge az önce şut çektiği yerden bir şut açısı daha buldu. Bu defa çok daha iyi bir vuruş yapan Berge'nin şutu, Vida'ya da çarparak köşeden ağlarla buluştu.

Golün ardından Şenol Güneş'ten oyuna son hamle geldi. Oğuzhan Özyakup yerine poyuna giren isim Vagner Love oldu.

İnanılmaz pozisyon!

90+3'te Genk galibiyet golüne çok yaklaştı. Önce ceza sahası içinden çekilen şutu son anda savunma önledi, ardından ceza yayı üzerinden çekilen şutu Tolga kurtardı.

Hakem pozsiyonun ardından maçın bitiş düdüğünü çaldı ve her işki ekip de sahadan 1-1'lik berbaerlikle ayrıldı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal