Genç Millilerin Aday Kadrosu Açıklandı!

UEFA Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 10. Grup’ta mücadele eden 17 Yaş Altı Erkek Milli Futbol Takımı'nın müsabakalarının aday kadrosu belirlendi.

11.10.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 11.10.2018-17:23) Genç Millilerin Aday Kadrosu Açıklandı!

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada, belirlenen aday kadroda yer alan oyuncuların 17 Ekim Çarşamba günü Antalya'da bir araya geleceği belirtildi.

Ay yıldızlılar, 24-30 Ekim tarihlerinde grupta sırasıyla San Marino, Kuzey İrlanda ve Slovakya ile kozlarını paylaşacak.

Teknik direktörlüğünü Turhan Sofuoğlu’nun yaptığı millilerin UEFA Avrupa Şampiyonası Eleme Turu 10. Grup karşılaşmaları aday kadrosunda yer alan oyuncular şöyle:

Kaleciler: Arda Özçimen (Göztepe), Eren Olmuş (Kasımpaşa), Evra Saner Gülal (Galatasaray)

Savunma: Çağtay Kurukalıp, Eren Karacaoğlu (Kasımpaşa), Gürkan Başkan, Kemal Bayrak (Fenerbahçe), Mert Ahmet Akbulut (Borussia Dortmund), Muhammed Emin Sarıkaya (Bursaspor), Rahmi Salih Kaya (Altınordu)

Orta Saha: Batın Özdemir, Ömer Faruk Beyaz (Fenerbahçe), Bozan Uymaz, Mustafa Kapı (Galatasaray), Ferhat Çoğalan (LOSC Lille), Halil İbrahim Sevinç (Antalyaspor), Mustafa Yorulmaz (Gençlerbirliği), Orkun Tırpancı (Kasımpaşa), Polat Abay (Altınordu)

Forvet: Ali Akman (Bursaspor), Gülhan Üreyen (Fenerbahçe), Muhammet Akpınar (Trabzonspor), Salih Kavrazlı (Altınordu)

Şampiyona Statüsü

Toplam 52 ülkenin, 4’erli olarak 13 gruba ayrıldığı eleme turunda, gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan takımlar ile en iyi 4 grup üçüncüsü elit tura yükselme hakkı kazanacak. 17 yaş altı milli takımlar sıralamasında ilk iki basamakta yer alan İngiltere ve Almanya ise elit turda eleme turu oynamadan direkt olarak yer alacak.

32 takımın 4’erli olarak 8 gruba ayrılacağı elit turda, gruplarını zirvede bitiren ekipler ile gruplarında 2. sırayı alan olan en iyi 7 ekip, 3-19 Mayıs 2019 tarihinde İrlanda Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek UEFA 17 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde edecek. Ev sahibi İrlanda Cumhuriyeti finallere doğrudan katılacak.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal