'Galatasaray'ın Tempoyu Yükseltmesi Gerek'

Fanatik Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanacak Kupa karşılaşması ömncesi değerlendirmelerde bulundu.

12.02.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-11:31) 'Galatasaray'ın Tempoyu Yükseltmesi Gerek'

Fanatik Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Tunç Kayacı, Galatasaray ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanacak Kupa karşılaşması ömncesi değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray için lig yeni başlıyor diyebiliriz. Malum herkesin ortak fikri Sarı-Kırmızılı ekibin ikinci yarı başlangıcında kolay bir fikstüre sahip olması. Ancak maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Kolay gözüken fikstürden çıkış düşünüldüğü gibi olacak mıydı? Gerçekten de hesaplar tuttu, bir iş kazası olmadan 5’te 5’le bugüne gelindi.

Şampiyonluk yarışında olabilmek, aradaki farkı kapatmak için gerekli ortam oluştu. Ama şu bir gerçek ki devre arası transferlere, pozitif anlamda değişen oyun sistemine rağmen bu galibiyet serisi taraftarı tam anlamıyla tatmin etmiş gözükmüyor. Özellikle kupanın ilk ayağında Alanyaspor maçı oynanmadan evvel Galatasaray için bir test olacak diye görüş belirtmiştim. Nitekim bu testi geçemediler ve 2-0 yenilgiyle döndüler.

Şimdi bu maçın rövanşı var ve Galatasaray‘ın işi oldukça zor. Çünkü rakip hafta sonu Fenerbahçe karşısında da gücünü kanıtladı. Kupa beyi olan Galatasaray için aslında Avrupa’ya gitme yolunda en avantajlı yol Türkiye Kupası. Açıkçası bu turu geçerseniz 3 maçta seneye Avrupa’dasınız. Madalyonun öbür yüzüne gelince; ligde zorlu maçlar başlıyor. Evet Galatasaray gergin ve zor süreçlerde iyi oynayan ve kaybetmeyen bir takım olduğunu son iki sezonda şampiyon olarak gösterdi. Tabii ki devre arasında bazı isimler fırsatı iyi kullandı, adeta yeni transfer gibi takıma katkı yapmaya başladı.

Bunlara en iyi örnek Adem Büyük, Mariano, Emre Akbaba ve Feghouli’yi gösterebiliriz. Tabii ki Onyekuru, Falcao, Saracchi’nin performansları belirleyici olacak bu dönemde kesinlikle. Ama şunu unutmayalım Galatasaray için belirleyici olan tek isim hep Muslera oldu. Fatih Terim bu yarıda Uruguaylı kaleciden yükü alacak bir formül bulmalı. Bana göre topsuz oyunda yani top rakipteyken temaslı, ısıran, doğru pres yapan ve tempoyu yükseltip oyununu kabul ettiren bir Galatasaray olmalı.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal