'Galatasaray'ın Sert Tepkisi Belirleyici Olacak'

Fanatik Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Serkan Akcan, bugünkü yazısında Galatasaray’ı kaleme aldı.

14.02.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-11:07) 'Galatasaray'ın Sert Tepkisi Belirleyici Olacak'

Fanatik Gazetesi spor yazarı ve yorumcusu Serkan Akcan, bugünkü yazısında Galatasaray’ı kaleme aldı.

Galatasaray ligde 5 maçtır kazanarak geliyor ve önümüzdeki haftadan itibaren de zorlu bir fikstüre giriyor. Sezon başı Şampiyonlar Ligi’nin de etkisiyle kötü bir dönem geçiren, santrfor krizinden kafasını kaldıramayan Galatasaray için Alanya ile oynanan son Türkiye Kupası maçı bir anlamda ‘oyun zirvesi’ olarak değerlendirilebilir. İşler şimdilik yolunda gibi görünse de Galatasaray’ın Kadıköy’deki Fenerbahçe maçından itibaren gireceği sert fikstürde Sivas deplasmanı ve Beşiktaş derbisindeki performansı şampiyonluk yarışında herkes için belirleyici olacağa benziyor.

Galatasaray ligin en az gol yiyen (17 gol) takımı. Fakat düne kadar ortada gol ve golcüyle ilgili net bir sorun vardı. O yüzden de ilk 6 içinde en az gol atan (35 gol) takım. Falcao bu sakatlık sorunlarıyla Galatasaray’a istediklerini verebilmiş değil. İkamesi Adem son 3 haftada 4 gol atmasına rağmen takımın hâlâ en golcü 3 oyuncusundan birinin Ajax’a giden Babel olması düşündürücü.

Galatasaray adına ligin ilk yarısı beklenenden çok daha kötü geçtiyse bunda kötü hücum etmenin payı yadsınamaz. Terim’in takımında son 5 haftadır fikstürün de yardımıyla gözle görülür bir düzelme olduğunu söylemek lazım. Bu 5 haftalık ‘Lale devri’nde 17 gol attılar, sadece 2 gol yediler. Bu, zor fikstür öncesi takıma ivme kazandırabilecek bir istatistik doğrusu.

Emre Akbaba ağır sakatlıktan dönmesine rağmen Galatasaray’a rakip sahada yön veren, kaleye rahat gitmesini sağlayan futbolcuya dönüştü. Belhanda’nın yerine sahada olduğu her dakika Galatasaray’ın hücumunu daha akıcı hale getiriyor. Maliyet verim hesabına girmeden söyleyeyim Belhanda’dan çok daha verimli ve yaratıcı bir oyuncu. Ayrıca saha duruşu ve sakinliğiyle kart konusunda Belhanda’dan çok daha iyi olduğu düşünüldüğünde özellikle tansiyonu yüksek derbilerde Emre’nin varlığı Terim için de büyük bir avantaja dönüşebilir.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal