Galatasaray'ı Bekleyen 'Dev' Tehlike

Galatasaray eğer bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne kalamazsa takımı ekonomik anlamda büyük sıkıntılar bekliyor.

26.06.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 26.06.2020-09:33) Galatasaray'ı Bekleyen 'Dev' Tehlike

Çaykur Rizespor mağlubiyetinin ardından Gaziantep FK karşısında 2 puan bırakarak, şampiyonluk yarışında ağır yara alan Galatasaray ‘dev’ bir tehlike ile karşı karşıya kaldı.

GALATASARAY DEVLER LİGİNE GİDEMEZSE FATURA ÇOK AĞIR OLACAK

Son iki sezonun şampiyonu olan Cim-Bom bu sezon bitime 6 hafta kala zirveden iyice uzaklaşırken, asıl tehlike Şampiyonlar Ligi’ne gidilmemesi halinde yaşanacak. Sarı-kırmızılar için şampiyonluktan ziyade Devler Ligi’ne katılamamanın faturası çok ağır olacak. 70 milyon euroluk takım bütçesini şampiyon olması halinde dahi yüzde 10 düşürmeyi planlayan Galatasaray, pandemi sonrası gelecek sezon için radikal tedbirler almaya hazırlanıyordu.

YILDIZ FUTBOLCAR GÖNDERİLECEK

Kulüpte Şampiyonlar Ligi’ne gidilememesiyle beraber tasarruf önlemleri daha da artacak. 250-300 milyon liralık bir gelirden olunacağı için takım bütçesi çok daha aşağı çekilecek. Sponsor, store ve tribün gelirleri dikkate alındığında bunun ekonomik yansımaları çok daha ciddi hale gelecek. Bu gelir kaybı bazı ekstra tedbirleri gündeme getirecek. Takım bütçesi bu çerçevede 40-45 milyon euro bandına çekilecek ve bu durumdan en fazla yıldız oyuncular etkilenecek.

HEDEFTEKİ İLK FUTBOLCU FALCAO

Galatasaray’da prim ve bonuslarla beraber yıllık maliyeti 7 milyon euro olan Radamel Falcao’nun durumu ilk planda masaya gelecek. Ayrıca yine bonuslar ve primlerle yıllık maliyeti 4.5 milyon euroya gelen Feghouli ve 4 milyon euroyu bulan Belhanda’nın durumları ciddi bir problem oluşturacakş. Şampiyonlar Ligi’nde olmayan bir Galatasaray için bu yıldızlar ve yüksek maliyetler lüks hale gelecek.

GALATASARAY BEŞİKTAŞ GİBİ OLACAK

Sarı-kırmızılı kulüpte, geçtiğimiz yıllarda yaşadığı iki şampiyonluktan sonra aynı hedefi tutturamayan ve yüksek takım bütçesi nedeniyle zor durumda kalan Beşiktaş’ın durumuna düşülmesinden çekiniliyor. Galatasaray bu nedenle Başakşehir maçıyla beraber 6 maçlık bir seri yakalayıp, rakiplerinin kayıplarına göre en azından Devler Ligi biletini almak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal