Galatasaray'dan TFF'ye İstanbul Teklifi!

Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak, coronavirüs salgını sebebiyle askıya alınan Süper Lig'de kalan karşılaşmaların İstanbul'da yapılmasını teklif etti.

23.05.2020-13:44 - (Son Güncelleme: 23.05.2020-13:41) Galatasaray'dan TFF'ye İstanbul Teklifi!

Kurulu’nun geçtiğimiz gün İstanbul’da gerçekleştirdiği ve 18 kulübün de "Süper Lig’i 12 Haziran’da başlatalım" fikrinde birleştiği toplantıda, sezonun kalanı için Galatasaray’dan ciddi bir telif geldiği öğrenildi.

ALBAYRAK'TAN TEK ŞEHİR ÇÖZÜMÜ

Sarı- kırmızılı takım için toplantıya katılan 2. Başkan Abdurrahim Albayrak, Süper Lig’in Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası gibi tek bir şehirde yapılması formülünü gündeme getirdi. Bu format için en uygun yerin İstanbul olduğunu belirten Albayrak, bu düşüncelerinin nedenini şartlar halinde şöyle aktardı:

ÜST SEVİYEDE 7 STADYUM BULUNUYOR

İstanbul’da Süper Lig karşılaşmalarının yapılabileceği niteliklere sahip 7 tane stat bulunmakta. Şehirde 4- 5 yıldızlı onlarca otel var ve bunların çoğu şu sıralar boş.

'FLORYA'YI TAHSİS HAZIRIZ'

"Galatasaray Kulübü olarak biz, İstanbul dışından gelecek takımların antrenman yapmaları için Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki iki sahamızı tahsis etmeye hazırız."

STADYUMLAR KURAYLA

"Bu formül kabul olursa, İstanbul haricindeki şehirlerin kulüplere haksızlık olmaması ve kimsenin lehine avantaj oluşmaması için, karşılaşmaların hangi statta yapılacağını ‘kura çekerek’ belirleyelim. Kura sonucu hangi maç hangi stada düşerse, karşılaşma orada oynansın."

'SEZONU 1.5 AYDA BİTİREBİLİRİZ'

"Maçları tek şehirde oynarsak, takvimi daha da kısaltır ve sezonu 1.5 ayda bitirebiliriz."

BAŞAKŞEHİR DESTEK VERDİ

Galatasaray'ın bu teklifine en büyük destek, şampiyonluk adayı Medipol Başakşehir’den geldi. Turuncu- lacivertli ekibin başkanı Göksel Gümüşdağ, "Biz fikstür gereği Galatasaray ile kendi stadımızda oynayacağız. Ancak bu formül son derece uygun ve mantıklı. Kura sistemi ile biz de bu maçı hangi stat denk gelirse oynamayı kabul ederiz” ifadelerini kullandı. "Maçların tamamı İstanbul’da oynansın" fikrini destekleyen takım idarecileri, şehirdeki otellerin ve statların kalitesinin altını çizerek, Türkiye’de başka hiçbir şehrin bu olanaklara sahip olmadığını aktarıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal